Alaplı'da Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından nefes kesen yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar 110 alo yangın hattına ihbar yağdırdı.

Alaplı'da Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Alaplı spor sahasında yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Boş bir konteynırı ateşe veren temsili bir vatandaş yangın çıkardı. Ateş savaşçıları olarak adlandırılan itfaiye ekipleri sergilediği tatbikat gerçeğini aratmayınca, itfaiye bahçesinde yükselen dumanları gören vatandaşlar 110 arayarak, ‘İtfaiye bahçesinde’ yangın var ihbarında bulundu. Siren çalarak olay yerine gelen İtfaiye Müdürlüğü tarafından kurum bahçesinde yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatında bir konuşma yapan Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın böyle bir uygulama yaptıklarını belirterek, “Alaplı İtfaiye Müdürlüğü olarak itfaiye personelimize günlük eğitimlerimin yanında gerçeği aratmayan uygulamalı eğitimlerde veriyoruz. Yangın eğitimleri yapmak için boş bir konteynır temin ettik. Bu konteynırda her türlü yangın ve kurtarma eğitimleri yapacağız. Bunun ilkini de başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. İnşallah yaşamayız ama yaşadığımız anda böyle bir arama kurtarma ekibinin ilde hazır olduğunun da halkımız tarafından bilinmesini istiyorum . Konteynırda yangın çıkartarak 110 yangın ihbar hattına yangın ihbarı yapıldı. Ekiplerimiz olay yerine en kısa sürede giderek yangına müdahale ederek söndürdüler. İlk defa böyle bir uygulama yaptık. Gerçekten çok faydalı bir uygulama oldu. Bu tür uygulamaları artık sık, sık yapacağız. Tabi bu tür uygulamalarda bazı ilginç olaylarda oluyor. Konteynırı yakıldığında yoğun duman ve ateş olmuştu. Çevre binalarda duman ve ateşi gören vatandaşlar ev yanıyor sanarak 110 İtfaiye hattını yoğun şekilde ihbarda bulunmuşlar buda vatandaşlarımızın bu tür olaylara karşı ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA