'3. Geleneksel İşletmecilik Ve Teknoloji Zirvesi'

İçel Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen '3. Geleneksel İşletmecilik ve Teknoloji Zirvesi' başladı.

İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Erdemli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, bilişim teknolojisinin hızla gelişmesinden dolayı günler alan işlerin çok kısa sürede yapıldığını belirtti.

Üniversite olarak son 1,5 yıl içinde bilişim altyapılarını yenilediklerini belirten Çamsarı, 'Başta hastane olmak üzere kağıt ve zaman kaybını en aza indirdik. Kendi mühendislerimizin çalışmaları ile kendi yazılımlarınızı ve bilgi işlem merkezimizi en iyi şekilde hizmet vermek için donanımlarını arttırdık. Öğrencilerimiz gerek işletmecilik gerekse bilişim sektöründe süre gelen gelişimini bu sektörün içinde olan iş adamları ile iletişim halinde olması çok önemli. Bugün bu konularda uzman olan değerli akademisyenlerimizin bizi kırmayarak buraya gelmesi çok önemli.' diye konuştu.

Çamsarı, Türkiye de ara eleman sıkıntısı yaşandığını ileri sürerek, ara eleman bulmanın çok zor olduğunu söyledi.

Okullardan mezun olan gençlerin staj yapmak için gittiği yerlerde alet ve cihazları ilk defa gördüğünü dile getiren Çamsarı, 'Biz de staj sürelerini uzun tutmak için çalışma başlattık. Gelecek yıllarda teorik bilgilerin yanında pratik bilgilerle daha nitelikli elemanlar kazandırırız.' dedi.

İki gün sürecek zirvede, uzman akademisyenler tarafından 21. yüzyılda siber güvenliğin önemi, mobil uyumlu web sitesinin hazırlanması ve güncel microsoft teknolojileri gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verilecek.

Zirveye, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA