Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti Kupası'na Doğru

Sakarya Valisi Coş: 'Organizasyona yaklaşık 20'si yabancı 220 sporcunun katılacağını öngörüyoruz. Bunun gerçekleştirilmesi için birçok kurum ve kuruluş iş birliği yaptık'

Türkiye Bisiklet Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti Kupası (MTB Cup Class 1) 15 Mayıs'ta koşulacak.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Adapazarı ilçesindeki bir restoranda organizasyonun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yarışların 15 Mayıs'ta Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) yapılacağını söyledi.

Yarışların Dağ Bisikleti Kupası kategorisinde gerçekleştirileceğini ifade eden Coş, 'Dağ bisikleti yarışları C3, C2, C1 ve HC kategorilerinde. İnşallah bu yarışta elde edilecek başarıyla önümüzdeki sene bir üst kategoriye yükselmek suretiyle HC kategorisinde de yarış yapma imkanını elde edebileceğiz.' diye konuştu.

Coş, organizasyonun, bisiklet sporunun daha geniş kitlelere ulaşması, sporcuların teşvik edilmesi ve Sakarya ile SAÜ'nün tanıtımı açısından güzel bir vesile olacağını ifade ederek, yerli ve yabancı sporcuların bu yarışmaya iştirak edeceğini dile getirdi.

'Organizasyona yaklaşık 20'si yabancı 220 sporcunun katılacağını öngörüyoruz. Bunun gerçekleştirilmesi için birçok kurum ve kuruluş iş birliği yaptık.' diyen Coş, katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bu organizasyonun, hem bisiklet sporunun sevdirilmesi hem geniş kitlelere mal olması hem de toplumun bisiklet sürmek gibi faydalı bir sporu yaygın olarak yapmasına vesile olacağına inandıklarını belirten Coş, Sağlık Bakanlığının da bu konuda toplumu spora teşvik etmek için ilköğretimden başlayarak yaygın olarak bisiklet dağıttığını aktardı.

Vali Coş, bu sayede imkanı olmayanların bisiklete bindiğini vurgulayarak, 'Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Bu yarışta seyircilerimize de kura ile bisiklet verilecek. Bu sayede birçok seyircimiz bisikletle tanışacak, bisiklete ilgisi olanların da dostluğu pekişecek.' dedi.

Programa, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Bisiklet İl Temsilcisi Şefik Akar da katıldı.
Kaynak: AA