Samandağ Kozaevi Hedef Büyüttü

Samandağ Belediyesi tarafından, ipekçilik ve ipek böceği yetiştiriciliğine destek olması amacıyla kurulan Kozaevi ziyaretçi akınına uğruyor.

Samandağ Kozaevi Hedef Büyüttü
Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’la birlikte Samandağ Kozaevini ziyaret ettiler.

Samandağ Belediyesi kısa bir zaman önce Kozaevi ve çevresinde düzenlemeler yaparak ve raf sistemini kurarak ipek böceği yetiştiriciliğine başlamış, İŞKUR ve halk eğitim merkezi ile sözleşme imzalayarak eğitimler konusunda işbirliğine gitmişti.

Ziyaret sırasında ipek böcekçiliğinin ilçede alternatif gelir kaynağı olarak teşvik edilmesi gerektiği ifade edilerek Samandağ’da ipek böceği ve koza üretiminin canlandırılması, üretici sayısının çoğaltılması ve ülke ekonomisine etkin katkı sağlanması için çalışmaların sürdüreceği vurgulandı.

İpekböcekçiliği 40 gün süren üretim aşamasında kadınların emeğinin değerlendirildiği bir üretim biçimi olması ve yüksek gelir bırakması nedeniyle gizli işsizliği önleyen bir üretim kolu olarak desteklenmesi önem arz ediyor.
Kaynak: İHA