Medaş İle KTO Karatay Üniversitesi Arasında Protokol

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) ile KTO Karatay Üniversitesi arasında, “Sektör Danışmanlığı Projesi” kapsamında protokol imzaladı.

Medaş İle KTO Karatay Üniversitesi Arasında Protokol
MEDAŞ Genel Müdürlüğü binasında düzenlenen imza törenine MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, sektör danışmanlığının kendilerini için önemli olduğunu söyleyerek, “Bugün sektör danışmanlığıyla ilgi KTO Karatay Üniversitesi ve MEDAŞ arasındaki işbirliği için buradayız. Üniversiteli gençlerimizi hayata hazırlayan bir proje. Hayata hazırlanırken hem teorik hem de pratikte hazırlanması en önemli durum. Teorik olarak üniversitelerimiz bunu yaparken, pratikte sektör danışmanlığı önemli bir yer alıyor. Bu projenin KTO Karatay Üniversitesiyle olması da bizim için çok önemli. Bu proje bundan sonra birlikte yapacağımız projelerin öncüsü olacak” dedi.

Sektörde sadece mühendisliğin yetmediğini bunun yanında işletmeciliğinde gerektiğinin altını çizen Uçmazbaş, “Bizim işimizde sadece mühendislik yetmiyor. Aynı zamanda işletmecilik mantığı da gerekiyor. Mühendisliğin yanında işletmeciliğinde olması bizim için aranan vasıflar. Bizim bölgemizde böyle bir bölümün açılmasıyla mezunlar verildikten sonra bizde faydalanacağız” diye konuştu.

Projeyle bizzat kendinin ilgileneceğini ifade eden Uçmazbaş, “Bu proje benim kişisel olarak önem verdiğim bir proje. Buradaki öğrenci arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık. Buradan yetişen gençlerin şirketimize kazandırmak ve şirketimizde üst seviyelere gelmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, şuana proje kapsamında işe yerleştirilmeyen öğrencilerinin kalmadığını belirterek, “En son enerji yönetimi grubuyla bu işi tamamladık. Bu proje Türkiye’de şuanda ilk ve tek. Bu iş bir staj değil. Ama içinde stajı da barındıran bir proje. Çünkü 4 yıllık staj olmaz. Öğrencilerimiz ölçütlerimiz doğrultusunda ayda en az 1 kez yönetici ve teknik heyetle bir araya gelecekler. Amacımız öğrencilerimizin çalışacakları sektörü tanıması. Böylece biz gençlerimize sadece bir diploma vermekle kalmıyoruz onları sektöre ve hayata hazırlamış oluyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Erol Uçmazbaş ve Prof. Dr. Bayram Sade, “Sektör Danışmanlığı Projesi” protokolünü imzaladı.
Kaynak: İHA