Hırsızların Rahatlığı 'Pes' Dedirtti !

İstanbul Kağıthane’de, iddiaya göre evdekileri uyku gazı kullanarak etkisiz hale getiren hırsızlar plazma TV’leri çaldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, hırsızların rahat tavırları "bu kadarına da pes” dedirtti.

Hırsızların Rahatlığı 'Pes' Dedirtti !
Olay, geçtiğimiz pazartesi günü saat 04.30 sıralarında Kağıthane Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, organize hırsızlık çetesi, kimsenin olmadığını fırsat bilerek işe koyuldu. Sıradan vatandaş gibi rahat tavırlarla yürüyerek evleri gözleyen hırsızlar, sokaktaki binalardan birine girdi. Girdiği binadaki daireye iddiaya göre “uyku gazı” sıktıkları öğrenilen hırsızlar, işlemin gerçekleştirmelerinin ardından binadan uzaklaştı. Dışarıda rahat bir şekilde gözcülük yapan hırsızlardan biri, bir süre sonra el hareketi yaparak diğerlerine yanına çağırdı. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar binaya giren hırsızlar, girdikleri evden çaldıkları 2 plazma televizyonu sırtlayarak kayıplara karıştı.

ÇALDIKLARI PLAZMA TELEVİZYONLARI SIRTLAYARAK KAÇTILAR

Çete üyelerinin hırsızlığı gerçekleştirdiği esnada diğer hırsızlar da sokak başlarında gözcülük yaptı. Dikkat çekmemek için sokak aralarına saklanan hırsızların, plazma televizyonları sırtlayarak kaçması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çete üyesi 2 hırsız rahat bir şekilde yürüyerek, sokaktaki binaları gözlüyor. Sokak aralarından gelen diğer hırsızlar ise binaya giriyor. Kısa bir süre sonra binadan çıkan hırsızlar sokaktan uzaklaşıyor. Binanın önünde gözcülük yapan hırsız, bir süre sonra diğerlerine el hareketi yaparak yanına çağırıyor. Yaklaşık 10 dakika sonra binanın önüne gelen çete üyelerinden 2’si binaya giriyor. Diğer hırsızlar ise dışarıda gözcülük yapıyor. Daireden çaldıkları plazma televizyonları sırtlayan hırsızlar, koşarak kayıplara karışıyor.

“BU RAHATLIKLARI İNSANLARI DÜŞÜNDÜRÜYOR”

Hırsızlığın gece 4 buçuk sıralarında uyku gazıyla sıkılarak yapıldığını ifade eden esnaf Tufan Yalçın, “İnsanların uyuyunca harekete geçilmiş, belli ki yine organize bir suç görünüyor. Giden eşyalara bakarsanız aslında çokta önemli değil. Ancak yapılan eylem yaklaşık 1 saat sürüyor, bu rahatlıkları da insanları düşündürüyor. 2 tane plazma televizyon çaldıkları görülüyor, bu kadar emeğe bunlar değer miydi, onu bilmiyoruz. Bu hırsızlar neden bu kadar rahat diye sormak istiyorum. Biz rahatsız oluyoruz. Neden daha dikkatli olmuyoruz, bunları barındırdığımız için mi bu kadar rahatlık var, bunun sebebini bende merak ediyorum. Buralar gelişmekte olması nedeniyle göç alan yerler olduğundan hırsızlık olayları fazla ancak halk olarak önlemlerimizi almamız gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA