Hep Birlikte Engelsiz Yarınlara

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yayımlayarak, son yıllarda engellerin kaldırılması ile ilgili birçok hizmetin hayata geçirildiğini ifade etti.

Hep Birlikte Engelsiz Yarınlara
Konya olarak Engelsiz Şehir çalışmalarında Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, sevgi, barış ve hoşgörü şehri Konya’da engellilerin rahatça yaşayabilmeleri için fiziki düzenlemelerin yanında, sosyal ve kültürel çalışmalara da önem verdiklerini dile getirdi. Hükümetin ve belediyelerin engelsiz bir ülke için gereken çabayı gösterdiklerini belirten Başkan Akyürek, gerçek engelin fiziki olmadığını, engelliyi ikinci sınıf kabul eden zihniyette olduğunu söyledi.

Herkesin hayatının kalan döneminde engelli adayı olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Konya’mızda 250 bine yakın engelli kardeşimiz var. Toplumumuza sesleniyorum: Engelli kardeşlerimize destek olalım, onların istihdamı, hayat kalitesinin yükseltilmesi, toplum içinde ön planda tutulan bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri konusunda hep birlikte gayret gösterelim” dedi.

Şehir merkezinde kaldırımları engellilerin kullanabileceği şekilde oluşturduklarını, otobüs ve tramvay filosunu engellilerin kullanabileceği şekilde yenilediklerini kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye’de ilk olan Engelsiz Mekanlar Projesi, Sanatla Engelsiz Hayat, Bedensel Engelliler Sema Okulu, Tarıma Engel Yok, görme engelliler için internet sitesi, Engelli Hakları Zabıta Amirliği, engellilere özel mehter takımı gibi çalışmaları da hayata geçirdiklerini kaydetti.

Başkan Akyürek, engelli istihdamına yönelik çalışmalarla birlikte tekerlekli sandalye, akülü araç, işitme cihazı, beyaz baston gibi araç ve cihaz desteğini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA