Hayırseverin Yaptırdığı Cami Ve Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Cemil Nezahat Güler Camii ve Kur’an Kursu tamamlanarak, hizmete açıldı.

Hayırseverin Yaptırdığı Cami Ve Kur'an Kursu Hizmete Açıldı
İş adamı Cem Yusuf Güler’in annesi ve babasının adını taşıyan Cami ve Kur’an kursunun açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Açılış öncesi İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, hayırsever ailelere teşekkür ederek, “İskenderun Müftülüğümüze bağlı olarak hizmet verecek olan cami ve Kur’an kursumuzda 100’e yakın öğrencimize hizmet verilecek. Bu güzel eseri şehrimize kazandıran hayırsever ailelerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

İskenderun’da kazandığını hayır işlerinde kullanan Cem Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yusuf Güler ise yaptığı konuşmada, “Allah’a çok şükür hayırlı bir işi bitirmenin onurunu yaşıyoruz. Burada öğrencilerimiz okuyacak, ibadetlerini yapacaklar,kendim ve ailem adın yaptığımız bu hayırlı hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve davetimize gelen tüm halkımızdan da Allah razı osun” dedi.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’da hayır işinde olan, cami, okul, çeşme gibi insanların istifade edebileceği eserleri inşa eden Müslümanların amel defterlerinin her zaman açık olacağına vurgu yaparak, Güler ailesini bu hayırlı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’te açılış öncesi yaptığı konuşmasında ise caminin ibadete açılmasında katkısı bulunan hayırsever Güler ailesine teşekkürlerini iletti. Yapılan konuşmalar esansında caminin açılışında hazır bulunan Cemil Nezahat Güler çiftinin oldukça duygulandığı gözlendi. İskenderun eski müftüsü Remzi Yavuz’un dualarının ardından Caminin açılış kurdelesi kesildi. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, cami ve Kur’an Kursunun ibadete açılmasını sağlayan ve maddi desteklerini esirgemeyen hayırsever iş adamı Cem Yusuf Güler’e hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Cemil Nezahat Güler Cami ve Kur’an kursunun 75 yataklı, 150 öğrenci kapasiteli olup içerisinde konferans salonu, Camii, kütüphane ve ders çalışma salonları yer alıyor.

Açılışa İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren, Güler ailesi, davetliler ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Kaynak: İHA