Engelli Vatandaşların Oryantring Heyecanı

Osmangazi Belediyesi’nin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirdiği Oryantring yarışmasına katılan engelli vatandaşlar, hem yarışmanın hem de birlikte güzel bir gün geçirmenin heyecan ve mutluluğunu birlikte yaşadı.

Engelli Vatandaşların Oryantring Heyecanı
Botanik Park içerisinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarışmaya, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM)’da tedavi gören engelli vatandaşların yanı sıra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı.

İki farklı parkurun oluşturulduğu Botanik Parktaki Oryantring yarışlar büyük heyecana sahne oldu. Refakatçileri eşliğinde parkurdaki hedefleri bulmak için büyük bir mücadelenin yaşandığı yarışma sonunda birinciliği Fırat Kıpçak, ikinciliği Gürcan Kocapazar elde ederken, Seda Yüce ise yarışmada üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye girenler, düzenlenen törenle madalyalarını aldı.

Türkiye Oryantring Federasyonu Bursa il temsilciliği işbirliğinde düzenlenen yarışma katılan OBAM Engelli Takımı sporcularından Kayhan Türedi “Güzel bir yarışma oldu. Parkur benim için kolaydı, haritaları zımbayla delerek yönlerimizi takip ettik. Parkuru başarıyla tamamladım ancak bu gün istediğim dereceyi elde edemedim. Daha önceden de madalyalarım var. Bir daha ki yarışmalarda katılıp madalyalarıma yenilerini eklemek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA