Efsane Sanayici Naci Topçuoğlu Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Gaziantep’in efsane sanayicilerinden Naci Topçuoğlu ölümünün sekizinci yılında Gaziantep’teki mezarı başında dualarla anıldı.

Efsane Sanayici Naci Topçuoğlu Mezarı Başında Dualarla Anıldı
Asri Mezarlıktaki anma törenine Topçuoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçuoğlu, GSO Meclis Başkanı ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, çocukları Naci, Gülden ve Fulden ile eşi Necla Topçuoğlu ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu Naci Topcuoğlu’nun kendileri için örnek bir insan olduğunu ve yaşamı boyunca sadece sanayi alanında değil birçok alanda örnek bir kişilik sergilediğini ifade ederek, törene katılanlara teşekkür etti. Merhum Naci Topçuoğlu’nun anısına düzenlenen tören Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla sona erdi.

NACİ TOPÇUOĞLU’NUN YAŞAMINDAN KESİTLER

1941 yılında Kilis’te doğan Naci Topçuoğlu, İlköğretimini Kilis’te tamamladı. Daha sonra babası Merhum Mustafa Topçuoğlu ile birlikte Gaziantep’e geldi. Orta öğrenimini yaptıktan sonra, Gaziantep Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Ankara Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesini bitirdi. Üniversite’yi bitirdikten sonra Van’da yedek subay olarak vatani görevini yaptı. 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile birlikte Topçuoğlu otomotivi kurdu. Şıhcan Caddesi’ndeki Topçuoğlu otomotiv olarak Fiat Traktör, Kamyon ve Otobüs ile yedek parça satıcılığı yaptı. 1976 yılında Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin metrekarelik alanda 40 işçisiyle birlikte sanayiciliğe başladı.

1979 yılında Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş. yi kurdu. Kuruluşundan itibaren, Gülsan Holding bünyesinde bulunan, Gülsan Sentetik, Gül Enerji, Kaşmir Halı, Gülteks Ve Gülpa A.Ş. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Naci Topçuoğlu için bütün şirketlerdeki en büyük öncelik teknolojik alanlardaki yeniliklerdi. Dünyanın birçok ülkesinde alanıyla ilgili fuarları ziyaret eder, yeni teknolojilerin Gaziantep’teki tesislerinde yer almasını sağlar, bu çalışmalarıyla da Gaziantep sanayicilerine büyük örnek teşkil ederdi. Naci Topçuoğlu’nun bu hayallerinin gerçekleşmesi aslında Gaziantep sanayisinin eski teknolojilerden de kurtulması ve yeni teknolojilere kavuşmasının önünü açmıştır.
Kaynak: İHA