Eczacı Ve Eczacılık Fakültesi Öğrencileri, Spor Eczacılığına Dikkat Çekti

Medipol Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (MEDUPSA?), spor eczacılığına dikkat çekmek, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla “PharmaRun” adı altında bir etkinliğe imza attı. Belgrad Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 150 kişilik bir eczacı ve eczacılık fakültesi öğrencisinden oluşan grup bir araya geldi.?

Eczacı Ve Eczacılık Fakültesi Öğrencileri, Spor Eczacılığına Dikkat Çekti
Spora olan ilginin artmasıyla beraber hayatımıza giren “spor eczacılığı” kavramı, bu alanda oluşan özel ihtiyaçları karşılamak adına yeni bir uzmanlık alanı olarak faaliyet gösteriyor. Yeni bir kavram olması ve konu ile alakalı olarak eczacıların da sorumluluğunun bulunması itibariyle bu konuya dikkat çekmek amacıyla Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Birliği (MEDUPSA), “PharmaRun” adı altında bir etkinlik düzenledi.

Belgrad Ormanı’nda bir araya gelen 150 kişilik eczacı ve eczacılık fakültesi öğrencilerinden oluşan grup, spor eczacılığına dikkat çekmek, sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak ve gençleri spora teşvik etmek için koştu.

Sabahın erken saatlerinde Neşet Suyu Parkuru’nda toplanmaya başlayan eczacı ve eczacılık fakültesi öğrencilerinden oluşan 150 kişilik ekip sağlık için koştu. Yarışın sonunda birinciliği Orçun Ocakoğlu göğüslerken, Ocakoğlu’nu Mehmet Emin Akkaya ve Batuhan Yıldız izledi. Gün boyu devam eden etkinlik, ödül töreni ile sonlandırıldı. PharmaRun’a katılan tüm yarışmacılara günün anısına katılım madalyası verildi.

Daha sonra ise dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediye çeki takdim edildi.
Kaynak: İHA