Borsa İstanbul'da Gong Vıa Gyo İçin Çaldı

Bünyesinde bulunan Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand ile alışveriş, eğlence,konaklama, ve marina hizmetleri sektöründe yepyeni bir konsept oluşturan Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin pay senetleri, düzenlenen gong töreniyle birlikte Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da Gong Vıa Gyo İçin Çaldı
Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla 5-6 Mayıs tarihlerinde talep toplayan Via GYO’nun pay senetleri, düzenlenen gong töreniyle birlikte ’VIAGO’ koduyla Borsa İstanbul’da işleme açıldı.

Borsa İstanbul fuayesinde gerçekleştirilen gong törenine, Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Via GYO Genel Müdürü İsmail Tuna, Via GYO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Bayraktar ve Ali Bayraktar, Finansinvest Genel Müdürü Özgür Güneri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Via GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, ’’Bugüne kadar en önemli misyonumuz olan projelerimizdeki yatırımcılarımızı ve kiracılarımız mutlu etmektir. Projelerimizle yıllık yaklaşık 80 milyon ziyaretçi mutlu etmek istiyoruz. Bugün itibariyle yeni misyon edinmiş olduk. Bize yatırım yapan yaklaşım 2 bin 500’e yakın ortağımız oldu. Onları da mutlu etmek gibi misyonumuz oldu. Bizim projelerimiz renkli ve farklı. Hepsi eğlence dolu. Biz her şeyden önce Borsa İstanbul’a farklı, neşeli, eğlenceli gelmek istiyoruz’’ dedi.

’’AMACIMIZ YAPILMAYANI YAPMAK’’

8 yıl önce 30 milyon TL sermaye ile başladığımız bu yolda bugün 3,3 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmanın sevincini canı gönülden yaşadığını dile getiren Via GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, ’’Değerli yönetim kurulu üyelerimiz, çalışanlarımıza, personelimiz, iş arkadaşımıza teşekkür ediyorum. 23 aracı kurumla bizim halka arzımızda çok emeği geçen Finansbank ve Finansinvest’e teşekkür ediyorum. Ekonomik anlamda birçok telkinlerde bulundular. Amacımız yapılmayanı yapmak. Her işimizde buna odaklandık. Bunu ana misyonumuz edindik . Bu ülkeye, yatırımcıya ve projelerimize güveniyoruz dedik. Halkımız 8 yıllık sürecimizde bizi mutlu etti. Bu haftayı ekonomik olarak kritik geçirdik. Halkımız bize kat kat talep gönderdi. Halka arzda borsa ile iç içe olan kurumsal ve bireysel anlamda yatırımcılar daha çok yatırım yapıyor. Borsanın biraz daha tabana yayılması gerektiğini düşünüyorum. Gördük ki, yapılan yatırımlar fazla sayıda halka inmiş. Küçük miktarda ama yaygın talep toplamışız. Bekli bu anlamda ilk olacak. Yatırımcılarımız bir çoğu belki 5 bin lira, belki bin lira, belki bir lot alan yatırımcılar. Bunların hepsini yaşayan, projelerimize dokunan, gelen, eğlenen ve zaten sahiplenmiş bir portföye bunu satmış olmanın mutluluğu ayrı keyif veriyor’’şeklinde konuştu.

’’REKABETE KAPALI’’

Projelerinde, Türkiye gündeminden ya da rekabetin gündeminden farklılaşarak rekabete kapalı işler yapmaya çalıştıkları bilgisini veren Bayraktar, ’’Her şeyin ilkini faklısını yapmaya çalıştık.İnşallah borsaya yeni karla ve farklılıkla gireriz. Yatırımcılarımıza inşallah mahcup olmayız onların kıymetini biliriz. İnşallah onlar bu yolda uzun güzel günler geçiririz’’ dedi.

Finansinvest Genel Müdürü Özgür Güneri ise ’’2012 yılında yaptığımız Halkbank ikincil halka arzı sonrasında, 2015 yılından bugüne kadar piyasalarda yapılmış en büyük ve en önemli halka arzlardan birini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi sabit halka arz fiyatı 13,60 TL olarak gerçekleşen halka arzda, toplam 2.458 yatırımcıdan yaklaşık 710 milyon TL talep yaratılmıştır. Bu başarılı halka arz konsorsiyum lideri Finansinvest ve 23 konsorsiyum üyesi tarafından arz edilen payın 2,32 katı kadar talep toplanmıştır. Halka arzı sonrası yüzde 25’i halka açılan Via GYO gong töreni ardından ’VIAGO’ kodu ile 13,60 TL’den işlem görmeye başladı.

Finansinvest olarak Via GYO halka arzını, yatırımcılarla buluşturmanın heyecanını yaşıyor ve bu arzın ülkemiz sermaye piyasalarına, yatırımcılar ve Via GYO şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

VİA GYO ENTEGRE PERAKENDECİLİKTE YENİ BİR ANLAYIŞ

Via GYO 2015 yılının Ağustos ayında GYO’ya dönüşene kadar Bayraktar Kardeşler Grubu’nun bir parçası olarak faaliyet gösterdi. 2015 yılı sonu itibariyle portföy büyüklüğü 3,2 milyar TL’ye, aktif büyüklüğü ise 3,3 milyar TL’ye ulaşan Via GYO’nun gayrimenkul portföyünü; toplam 1,1 miyon m2 alan üzerine inşa edilmiş 4 proje ve bu projelerde yer alan 697 ticari ünitedeki 290 bin m2’den fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor.

Halka arzı gerçekleştirilen Via GYO’nun portföyündeki 4 proje ise; 2008 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Türkiye’nin ilk tema park olan Vialand, konut, ofis, ticari üniteleri ve Venedik’i İstanbul’a taşıyan alışveriş merkezi Viaport Venezia ile eğlence, alışveriş ve marinayı bir araya getiren Viaport Marina’dan oluşuyor.

Via GYO’nun portföyündeki projelerde planlanan yeni yatırımlar da devam ediyor. Viaport Asia’da inşaatı devam eden genişleme etabını bu yıl içinde tamamlanması planlanırken, Viaport Marina’da akvaryum ünitesinin Mayıs ayında, otelin ise 2017 yılı içinde açılması planlanıyor. Vialand’de ise proje aşamasındaki 400 odalı yeni bir otelin 2017 yılı başında hizmete alınması hedefleniyor.
Kaynak: İHA