Başkan Yılmaz'dan Turizm İçin Seferberlik Çağrısı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğü’nün ilçeleri tanıtmak amacıyla getirdiği Abudabi’deki 8 acente yetkilisi ile bir araya geldi. Buluşmada Başkan Yılmaz, acente yetkililerine Samsun’un turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlatarak, topyekün seferberlik çağrısı yaptı.

Başkan Yılmaz'dan Turizm İçin Seferberlik Çağrısı
Samsun’un tarihi, turistik ve kültürel yerlerini Orta Doğu Bölgesi’ne tanıtmak amacıyla düzenlenen tanıtım turları devam ediyor. Daha önce birçok Körfez ülkesinden çok sayıda THY acente yetkilisi, tur şirketleri yöneticileri, gazeteciler ile iş adamlarını getiren THY Samsun Bölge Müdürlüğü, bu kez de Abudabi’deki 8 THY acentesini konuk etti. Kentin doğa turizminde en önde gelen ilçelerinden Saklı Cennet Ayvacık’ı gezen misafir acente yetkilileri, Amisos Restourant’daki yemekte Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya geldi. Yemekte Ayvacık’a hayran kaldıklarını anlatan Abudabi’li acente yetkilileri, Samsun’da büyük bir turizm potansiyeli olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun’un çok güzel bir bölgeye, coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, turizm konusunda büyük bir potansiyel olduğunun bilinmesini istediğini söyledi.

Turizmde konaklama ve alt yapı tesislerinin tamamlanmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Turizm ürünümüz ne kadar güzel ve değerli de olsa ürünümüzü tanıtmanız, ürününüzü turizm piyasalarında görücüye çıkarmak için güzel bir hediye paketi haline getirmeniz gerekiyor. Bunu yapmazsanız, turizm talebi oluşturmuyor. Şuan konaklama alt yapısı olarak Türkiye’nin en gelişmiş şehirleri neye sahip ise bizde de var. Ortadoğu turizmi bize otel değil, doğa, yayla, av turizmini önemsediklerini belirterek, bungalov türü evler talep etti. Şimdi Ayvacık’ta bu tür tesisler, kıl çadırlar, günlük hobi ortamları yapmanın ayrıntıları üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Turizmde Ayvacık, Vezirköprü ve Kızılırmak Kuş Cenneti üzerinde daha çok durduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Buralar başka ülkelerde, şehirlerde bulunmayan güzellikte. Ama eksikliklerimiz var. Buralara giden turistlere kendilerini rahat hissettirecek hangi turizm paketini sunacağız diye düşünüyoruz. Yeni turizm paketi hazırlama vizyonunda neler istediklerini onlara da soruyor, sürekli üzerinde çalışıyoruz. Bu turizm konusu, başka bir şey. Bunları süsleyip turizm ürünü haline getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmak da sadece Büyükşehir Belediyesinin görevi olmasa gerek. Topyekun bir seferberlik, çaba lazım. O bakımdan yapmamız gereken çok şey var. İnsanlarımızın turizme bakan algısını da değiştirip, harekete geçirmemiz lazım. Bu heyecanı bünyemizde taşımamız gerek. Bu konuda iki yılın sonunda çok mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

THY Abudabi acente yetkilileri için verilen yemeğe THY Samsun Bölge Müdürü Muhammet Ali Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hanife Papila, Genel Sekreter Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt, Sefer Arlı ve Zennube Albayrak, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü Kadir Koçak da katıldı.

Abudabi acente heyeti bugün de Büyükşehir Belediyesi Atlı Binicilik Tesisi, bazı oteller, Amazon Köyü, AVM’leri gezerek incelemelerde bulunacak.
Kaynak: İHA