Antakya'da Latin Rüzgarı Esti

Hatay Gönüllüleri Konseyi geleneksel olarak gerçekleştirdiği Türkiye-Küba Dostluk programını bu yıl genişleterek farklı etkinliklerle gerçekleşktirdi.

Antakya'da Latin Rüzgarı Esti
Hatay Gönüllüleri Konseyi’nin düzenlediği Türkiye-Küba Dostluk Gecesine; Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Konsey Başkanı Hasan Tahsin Bakan’ın daveti üzerine onur konuğu olarak katıldı.

Geceye ayrıca Hatay Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya İlçe Başkanı Dr. H. Ramiz Parlar, DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, Hatay Eczacı Odası Başkanı Sedat İlkin Aközcan, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, STK başkanları, konsey üyeleri, birçok iş adamı, eşleri ve Hataylılar katılım gösterdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Hasan Tahsin Bakan, "Konsey olarak Hatay’ın kalkınması, refahı ve tanıtımı için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Hatay’ın doğru tanıtılması bizim açımızdan büyük önem taşımaktadır. Düzenlediğimiz bu gece, Küba ve Türkiye dostluğunu pekiştirecek ve dünya kamuoyunda Hatay için yaratılan olumsuz algıyı değiştirecek düzeydedir. Katkıda bulunan Konsey üyelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

"HATAY KÜBA İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals da yaptığı konuşmada, “Hatay bizim için çok önemli bir şehir. Küba ile Hatay arasında dostluğumuzun yaratmış olduğu bir sempati var. Hatay’a gelmeden önce bazı olumsuz algılar ile karşılaştım. Fakat bu güzel topraklara geldiğim zaman Hatay’ın medeniyetler şehri olduğunu ve güvenli olduğunu gördüğümde çok mutlu oldum. Komşu ülkelerde yaşanan olumsuzlukların Hatay’ı etkilemesine üzüldüm. Küba olarak buradaki olumsuz etkilerin bir an önce kalkmasını diliyorum. Türkiye’nin büyük lideri M. Kemal Atatürk’ün büstü ilk olarak Küba’da dikildi. Bir ilk olmasından da Küba halkı olarak onur duyuyoruz. Bizi Hatay’a davet ettiği ve sevecen Hatay halkı ile kaynaştırdığı için Hatay Gönüllüleri Konseyi’ne teşekkür ederim” dedi.

Latin müziğinin temsilcilerinden Kübalı "Alicubano y su Chocolate" topluluğunun 8 kişilik orkestrasının canlı performansı ile gerçekleştirdiği müzik şovu, Serdar Yolcu Dans Akademisi dansçılarının gösterileri ile bütünleşerek unutulmaz bir gece yaşattı.
Kaynak: İHA