7. Antalya Tiyatro Festivali 12 Bin Seyirci Bekliyor

Bu yıl 7’nci defa sahneleri doldurmaya hazırlanan Uluslararası Tiyatro Festivali, 12 bin seyirci bekliyor. Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, "Biletler satışa çıktığı gün bitti. Telefonlarımız susmuyor. 12 bin seyirci bekliyoruz" dedi.

7. Antalya Tiyatro Festivali 12 Bin Seyirci Bekliyor
Antalya Devlet Tiyatroları 7’nci Uluslararası Tiyatro Festivali için hazırlıklarını tamamladı. 17-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin açılışı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hintli Bollywood Müzikali Taj Ekspress ile Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festival programına doğudan Van Devlet Tiyatrosu Albay’ın Karısı oyunuyla konuk olurken festival kapsamında İstanbul, Ankara, Adana devlet tiyatroları da program içinde yer aldı. Ayrıca Ukrayna, Almanya, Hindistan, İspanya, ABD ve Fransa’dan da festival programı içinde oyunlar sergilenecek.

Festival kapsamında bu yıl ilk defa Expo 2016 Antalya sergi alanındaki kongre merkezinde de bir çocuk oyunu sergilenecek. Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği Nasreddin Hoca Bir Gün isimli çocuk oyunu hem Expo Kongre Merkezi’nde hem de Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde seyircisi ile buluşacak.

12 BİN SEYİRCİ BEKLENİYOR

Antalya Devlet Tiyatroları Müdürü Selim Gürata, festivalle ilgili Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda Bollywood Müzikali Taj Ekspress’i geçen yılki ilgiden dolayı bu yıl da tercih ettiklerini söyledi.

Bu yıl biletlerin satışa çıktığı andan itibaren bittiğini ve hala bilet sormak için telefonla arayanların olduğunu vurgulayan Gürata, "Biletler satışa açıldığı andan itibaren tamamen tükendi. Şu anda telefonlarımız susmuyor. Hindistan’a büyük bir talep var. O yüzden tekrar getirmiş olmaktan dolayı mutluyum. Bu yıl 12 bin seyircimiz festivalimizi seyredecek. Bütün koltuklarımız bu kadar. Hepsi tamamen doldu. Bilet fiyatlarımız da geçen yılla aynı olacak" dedi.

"YABANCI KONUKLAR TEKRAR FESTİVALDE YER ALMAK İSTİYOR"

Geçen yıl Uluslararası Tiyatro Festivali’nin Uluslararası Festivaller Birliği’ne üye kabul edildiğini de hatırlatan Gürata, "Çok önemli bir geri dönüşümü oldu. Geçen yıl Uluslararası Festivaller Birliği’ne üye kabul edildi. Bu bizim için bir onurdu. Tiyatro festivali şehrin sadece kültür sanat dinamiği dışında şehrin uluslararası alanda tanınması için önemli. Buraya gelen yabancı topluluklar tekrardan festivale katılmak istiyor. Demek ki biz burada iyi ağırlıyoruz konuklarımızı. Seyircinin oyunlara gösterdiği ilgi buraya gelen toplulukların ilgisini çekiyor. Her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyoruz ve festivalimiz bir çocuk gibi büyüyerek yoluna bakıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA