1. Darıca Sempozyumu

Darıca Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinin işbirliğinde 1. Darıca Sempozyumu düzenlendi.

Adnan Menderes Kültür Merkezi’ndeki sempozyumda konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca’nın geçmiş yıllarda Üsküdar’a bağlı bir nahiye olmasından dolayı bugün de İstanbul’un bir kapısı olduğunu ifade etti.

Darıca’nın bugün artık 200 bine yaklaşan nüfusuyla en çok tercih edilen ilçeler arasında olduğunu ifade eden Karaman, Darıca’nın zamanla çok daha güzel ve modern bir yerleşim yeri olacağını kaydetti.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da Darıca’nın tarihini çok iyi gözlemlediklerini belirterek, hızlı yapılaşmasıyla birlikte nüfus akınına uğradığını aktardı.

Sanayi başta olmak üzere yaşam standartlarının bölgede iyi ve İstanbul’a sınır olmasından dolayı ilçenin tercih sebebi olduğunu aktaran Karabacak, 'İstanbul’dan çok sayıda vatandaşımız Darıca’ya yerleşmiştir. Göç yoğunluğu devam ettikçe de sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Örneğin nüfus yoğunluğu arttıkça trafik başta olmak üzere bir çok benzeri sorun ortaya çıktı.'diye konuştu.

Daha sonra araştırmacı-yazar Kerem Kolcuoğlu'nun, 'Darıca Bir sahil ve Bir Yaşam' konulu söyleşisinde, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ilçenin tarihini anlattı.

Sempozyum da ayrıca, Darıca ile ilgili tarihi fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Kaynak: AA