Valilik Korosu İlk Konserini Verdi

Muğla Valiliği bünyesinde Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in girişimleri ve Vali Amir Çiçek’in himayelerinde kurulan Muğla Valiliği Türk Sanat Müziği korusu bir yıllık bir çalışmanın ardından ilk konserini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde verdi. Konseri izlemek için Vali Vekili Salih Gürhan, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kademli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 kişilik korunun tamamı kamu personelinden oluşurken, korada Vali Yardımcısı Fethi Özdemir başta olmak üzere, valilik, adliye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi kurumlardan solistler bulunuyor. Korunun şefliğini ise emekli savcı ve avukat Ali Sami Arlı yapıyor. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümü Nihavend peşrevi ile başladı.

Üç şarkının ardından Vali Yardımcısı Fethiye Özdemir ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler personeli Buket Karaman ‘Aklımı başımdan aldı gözlerin’ şarkısını düet yaptılar. İlk bölümde solo şarkıların yanında Ramazan İleri ve Vali Yardımcısı Fethi Özdemir birer şarkı daha seslendirdi.

Konserin ikinci bölümü Kürdilihicazkar peşrev ile başladı.

İkinci bölümde solo şarkıların yanı sıra, Zafer Kadayıfçı, Buket Karaman, Nadide Arlı, Gökhan Duğan ve Firuzan Sınaktaş solistlik yaparken, konser Rast potpori ile sona erdi.
Kaynak: İHA