TİKA'dan Kırgızistan Başbakanlık Uzmanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde; Kırgızistan Cumhuriyeti Başbakanlık Çevre ve Teknik Denetim Kurumunun 10 uzman personeline yönelik; çevre güvenliği ve yapı denetimi alanında eğitim programı düzenlendi.

TİKA'dan Kırgızistan Başbakanlık Uzmanlarına Eğitim
Çevre güvenliği alanında 5 Kırgız uzman personele, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde, Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulamaları, Çevre Denetimi, Çevre İzin ve Lisans Eğitimi verildi.

Yapı denetim alanında ise 5 Kırgız uzman personele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde, Yapı Denetimi Mevzuatı, Yapı Denetim Kuruluşlarının Denetim İşlemleri, Laboratuvar Kuruluşlarının Denetim İşlemleri ve saha uygulamaları, Ulusal Yapı Denetim Sistemi Yazılımı Uygulaması, Yapı Denetim Kuruluşu Denetimi Saha Uygulaması (büro ve şantiye denetimi) konularında eğitim verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Denetim Genel Müdürü V. Kasım Kayıhan ve ilgili Daire Başkanları heyeti kabul ederek Türkiye uygulamaları üzerine bir sunum gerçekleştirildi.

Karşılıklı görüş alışverişlerinden sonra Kırgız heyeti eğitim programından ve Türk tarafının göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü teşekkürlerini ileterek eğitim programlarının devamını talep etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Denetim Genel Müdürü projeden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, karşılıklı işbirliğinin artırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

TİKA Başkan Yardımcısı M. Süreyya Er, Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Kırgızistan Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Meder Abakirov, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Denetim Genel Müdür V. Kasım Kayıhan ile Çevre Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Tanas ve Mahmut Dağaşan’ın katılımıyla Kırgız uzman heyetine Ankara Palas’ta düzenlenen toplantı sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA