Stresten Uzak Hayat Başarının Kaynağı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline stres ve öfke kontrolü eğitimi verdi.

Stresten Uzak Hayat Başarının Kaynağı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Öfke Kontrolü ve Stres konulu seminer verildi.

Eğitim psikolog Yücel Sözer tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan personeline verildi.

Büyükşehir tarafından düzenlenen eğitimde insanların yanlış anlamalarından kaynaklı öfke ve stres yaşadıklarının altını çizen Sözer, ‘’İnsanlar bir olayın tamamen neden kaynaklandığını bilmeden hemen tepki veriyor ve gereksiz yere stres yaşıyorlar. Bu stres olumsuz düşüncelere yol açıyor. Önce başımıza gelen olayların nedenlerini araştırmalıyız. Bunun sonucunda ise tepkimizi ona göre vermeliyiz. Bu bizim daha mutlu bir hayat yaşamamıza vesile olacaktır’’ diye konuştu.

Gerçekleştirilen eğitimde çalışma hayatı ve normal hayatta stresten arındırılmış bir yaşamın insan hayatındaki mutluluğun kaynağı olduğundan bahseden psikolog Sözer, ‘’Stres mutsuzluğumuzun temel sebebi, bu stresi kaynağına inmeden yok etmemiz mümkün değildir. Bunu ancak stresin kaynağına inerek halledebiliriz. Sizler stres kaynaklarınızı, üzüntü nedenlerinizi bulmalı ve onları halletmelisiniz. Kaliteli yaşam psikolojik mutluluk ile mümkündür. Psikolojik mutluluğun kaynağı ise stresi az bir yaşamdır’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA