Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yozgat'ta Vatandaşa Vakıf Yemeği İkram Etti

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yozgat’ta halka etli pilav ve ayran ikram etti.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yozgat'ta Vatandaşa Vakıf Yemeği İkram Etti
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen yemek dağıtım programına Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve vatandaşlar katıldı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Vakıflar Haftasının ikinci gününü Yozgat’ta kutladıklarını belirterek, Yozgat halkına yemek ikramında bulunduklarını söyledi.



Yozgat’ın tarihi kültürel mekanlarının yeniden canlandırmak için çaba sarf ettiklerini ifade den Karaca, “Özellikle tarihi ve kültürel alanlar var ise vatandaşlarımızın, mekanların kime ait olduğunu tespit etmelerini ve tescil ettirmelerini istiyoruz. Tescil edilen yerler vakıflar bölge müdürlüğümüz tarafından restorasyonu yapılarak yeniden canlandırılmaktadır” dedi.

Yozgat Hacı Ahmet Efendi Camii restorasyonunun sürdüğünü dile getiren Karaca, “Cami restorasyonu Aralık ayında tamamlanacak. Biz Ramazan ayına yetiştirmek istiyoruz fakat, tarihi mekanların restorasyonu sarısında farklılıklar çıkabiliyor. Bu sebeple yazışmalar yapılıyor o da zaman alıyor. Boğazlıyan ilçemizde yine hamam restorasyonu sürüyor” diye konuştu.

Yozgat Fatih Camii arkasındaki deponun yıkılma kararının çıktığını vurgulayan Karaca, “Depo yıkıldıktan sonar belediye bu bölgede bir çalışma yapacak. Yine Başçavuş hamamının restorasyonunu yaptıracağız. Tarihi camilerde incelemelerimiz sürüyor, deformasyon olan camilerde yine restorasyon çalışması yapılacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA