Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan 'Tarih Sohbetleri'

Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde konferans verdi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan 'Tarih Sohbetleri'
Dörtyol Belediyesi’nin Kültür Konferansları kapsamında davetiyle ilçeye gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı, kendisini dinlemeye gelerek salonunu dolduran ilçe sakinlerine tarih ziyafeti sundu.

Prof. Dr. Ortaylı, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, Osmanlı’nın tarihi mirası başta olmak üzere 1. Dünya Savaşı, Balkan Savaşları ve bu savaşların Kurtuluş Savaşı’na olan yansımalarını içeren tarihi bir sohbet gerçekleştirdi

Dünyanın savaşlarla ve salgın hastalıklarla bitkin ve harap olduğu bir dönemde, açlık ve sefaletin tüm dünyayı kuşatması altına aldığı dönemde dahi Çukurova Bölgesinin verimli toprakları sayesinde bu açlığı ve yoksunluğu fazla hissetmemiş olduğunu ve özellikle bu bölge halkının Kurtuluş Savaşı başladığında diğer yerlere göre çok daha dirençli ve dirayetli olduğunu anlatan Prof. Dr. Ortaylı, Kasım 1918’de Güney Cephesinin işgalinin hemen ardından aralık ayında Dörtyol ilçesinde İlk Kurşun’un sıkılmasıyla başlayan milli mücadelenin Maraş’ta, Antep’te ve İzmir’de yaşandığını söyledi.



Konferansı dinlemeye gelen salonda yer bulmayan vatandaşlar için bahçede kurulan sinevizyon ekranlarından Prof. Dr. Ortaylı’yo dinledi.

Konferans sonunda Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya ilçeyi ziyaretlerinden dolayı günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.
Kaynak: İHA