Kurşunlu Külliyesi'nde Hüsn-İ Hat, Tezhip Ve Ebru Sergisi

Eskişehir’de, Velkalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği ile Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Hüsn-ü Hat, Tezhip ve Ebru Sergisi düzenlendi.

Kurşunlu Külliyesi'nde Hüsn-İ Hat, Tezhip Ve Ebru Sergisi
Kurşunlu Külliyesi’nde Vakıflar Haftası sebebiyle düzenlenen sergide, 30’a aşkın hat sanatçısı, müzehhip ve ebru sanatçısı eserlerini sergileme imkanı buldu. Yaklaşık 10 yıldır İstanbul’dan gelerek Anadolu’da; Bursa, Kütahya ve Eskişehir’de Hüsn-ü Hat eğitimi veren Hattat Mahmut Şahin’in önderliğinde düzenlenen sergide eserler vatandaşın beğenisine sunuldu. Serginin açılışına, Hattat Mahmut Şahin’in yanında; Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Fidan ve Eskişehir’deki bazı protokol üyeleri katıldı.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Vakıflar Haftası dolayısıyla böyle anlamlı bir serginin düzenlenmiş olmasının önemine vurgu yaparak tüm sanatçılara emekleri için teşekkür etti.

Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Fidan ise, vakıfların ecdat yadigarı olduğunu ve özellikle bu eserlerin günümüzde korunmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Vekalem Derneği olarak da geleneksel sanatlarımızın bugüne taşınması için gayret ediyoruz. Ayrıca Velkalem Derneğine tezhip hocalığı yapan Firdevs Yağcı ve ebru hocası Dilek Çelik’e hizmetleri için teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA