Kırşehir'de Kurtarma Tatbikatı

Trafik Haftası dolayısıyla yapılan tatbikatta senaryo gereği, iki aracın çarpışması sonucu yaralananlara müdahale edildi.

Kırşehir'de, Trafik Haftası dolayısıyla polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerinin katıldığı trafik kazası kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, bir düğün salonunun yanında, 2 aracın çarpıştığı kazaya müdahale edildi. Olay yerine ilk ulaşan trafik ekibi, güvenlik tedbiri alarak ilgili birimlere haber verdi. Yaklaşık 5 dakikada kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, araçtaki yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

AFAD ekipleri, teknik müdahaleyle araçta sıkışan yaralıları kurtararak UMKE'ye teslim etti. İtfaiye ekipleri de kaza yapan bir araçtaki yangını söndürdü.

Tatbikatı izleyen Vali Necati Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçeğe yakın bir senaryonun icra edildiğini, kazalarda bilinçli müdahalenin önemli olduğunu söyledi.

Senaryo gereği kaza yapan iki araçta sıkışanlara müdahalede bulunulduğunu ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

'Senaryo gereği iki araç çarpışmış, içinde insanlar sıkışmış, daha sonra araçta yangın çıkmış. Yüzde 98 oranında gerçeğe yakın bir senaryo. Hemen 155 hattına, polise, jandarmaya, 112 Acil Servis, AFAD ve itfaiye ekiplerine haber veriliyor. Çeşitli kurumların uyum içinde çalışmasıyla burada kombine bir çalışma yapıldı. Önce 112 ekipleri geldi. AFAD müdahalesine ihtiyaç kalmadan kurtarılacak olanlara müdahale ederek çıkardılar. Arkasından UMKE geldi. AFAD ekipleri, teknik ekiplerle sıkışmış vatandaşları bilinçli şekilde çıkararak UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti. İtfaiye de gelerek araçta çıkan yangına müdahale etti. Halkımızın zekası gözündedir. Gördüğünü iyi öğrenir. Teorik alarak bin defa anlatsanız olmaz. Tatbikatlarla görülmesi lazım.'

Tatbikat öncesinde bir otelde düzenlenen törende konuşan Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ise trafikteki ölümlerin, terör örgütünün döktüğü kan ve depremlerin aldığı candan kat kat fazla olduğuna işaret ederek, 'Ülkemizde terörden 15 yılda 30 bin, depremlerden son 50 yılda 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetmişken, son 10 yıldaki trafik kazaları sonucu 35 bin vatandaşımızı kaybettiğimiz ortaya çıkmaktadır.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Şentürk, Emniyet Müdürü Akgül, Kırşehir Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Muzaffer Canbal ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla, 'Ahiler Emniyet Kemeri Kuşanıyor' projesi kapsamında ve şiir, trafik konulu resim ile kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi.
Kaynak: AA