Kazanlı Öğrencilere Terör Uyarısı

Kazan’da, lise öğrencilerine yönelik Gençlik ve Güvenlik projesi kapsamında terör örgütleri hakkında bir seminer düzenlendi.

Kazanlı Öğrencilere Terör Uyarısı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan seminere, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Levent Bölükbaş ve Sedat Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda iki oturum halinde verilen seminerde öğrencilere terör örgütlerinin yapısı, hedef kitlesi, eleman kazanma yöntemi anlatıldı, gençler terör örgütlerinin sinsi tuzaklarına karşı uyarıldı. Konuşmacılar, terör örgütlerinin kendilerine eleman kazandırmak için gençleri hedef seçtiğini belirterek birlik ve beraberliğin ülke için önemine değinildi. Konuşmalarda farklılıkların ayrılık sebebi olarak görülemeyeceği, insanların hoşgörü içinde birbirlerini anlamaya ve öyle de kabul etmeleri gerektiği vurgulandı.

Konuşmacılardan Sedat Şimşek, Türkiye’nin 11 terör örgütüyle mücadele ettiğini hatırlatarak, bu terör örgütlerinin başka ülkeler tarafından lojistik, mali ve askeri olarak desteklendiğini belirtti.

Şimşek, terör örgütlerinin gençleri kendi saflarına çekmek için kullandıkları yöntemi anlattı.

Şimşek, bunların başlıcalarını arkadaş ve akrabalık ilişkileri, dini hassasiyetler, etnik kimlik, sosyal medya, ulaşım ve kalacak yer sorunu, hemşehri ilişkisi, karşı cins, sosyal ve kültürel faaliyetler olarak açıkladı.

Sedat Şimşek konuşmasının devamında şu bilgiye yer verdi: "Siz şimdi benim terör örgütü ile ne işim olabilir ki diyebilirsiniz ancak terör örgütleri sizlerin karşısına gerçek isimleriyle çıkmazlar. Kurdukları ve yasal görünümlü olan birtakım vakıf, dernek, kulüp gibi yerler vasıtasıyla kendilerine eleman temin etmek için kullanırlar. İşte bu yüzden siz özellikle üniversiteye gittiğinizde daha dikkatli olmalısınız."
Kaynak: İHA