İskenderun'da '1. Teknoversite Günleri' Başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 1. Teknoversite Günleri düzenlenen törenle başladı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, bilim, sanayi, teknoloji ve ekonomi anlamında bölgenin ve ilin gelecekte alacağı pozisyonda önemli katkılar sağlaması temennisinde bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de üniversite olarak inovatörler ve teknovatörler yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirtti.

Etkinlikte 'Yerel Kalkınma' konulu konferans da veren Vali Topaca, yerel yönetimlerin tarihçesi, Türk kamu yönetim sistemi, ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin rolü gibi konularda katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.

Tekonversite Günleri'nin sembolik açılış kurdelesi kesilerek üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu teknolojik ürün ve prototipler incelendi.

Programa İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Ar, Gaziantep Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, belediye başkanları, iş adamları,öğretim üyeleri, ilgililer ve birçok öğrenci katıldı.

Kaynak: AA