Harran Üniversitesi'nde Çocuk Olmak Paneli

Harran Üniversitesi, Çocuk Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi tarafından çocukların yetişkinlerden farklılıklarının vurgulandığı “Çocuk Olmak” paneli düzenlendi.

Harran Üniversitesi'nde Çocuk Olmak Paneli
Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Anfisi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Nurten Aksoy’un yaptığı panele, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın panelistliğini ise, Çocuk Kampüsü Müdürü Yrd. Doç. Hülya Karataş, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hacer Çoruh, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Demir, Yrd. Doç. Dr. Zehra Edisan yaptı.

ÇOCUKLARIMIZ ÜNİVERSİTENİN TÜM İMKANLARINDAN YARARLANABİLİYORLAR

Çocuk Üniversitesi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çocuk Kampüsü Müdürü Yrd. Doç. Hülya Karataş “Çocuk Üniversitesi tüm dünyada 2000’li yıllardan itibaren başlayan bir oluşum. Türkiye’de de ilk olarak 2009 yılında Ankara Çocuk Üniversitesi ile gündeme geldi. Şanlıurfa’da ise Harran Çocuk Üniversitesi 2013 yılında kuruldu. Çocuk Üniversitesine devam etmiş öğrencilerin diğer öğrencilerle kıyaslaması yapıldığında merkezi sınavda çok ciddi başarılar elde ettiği görülüyor. Şuan dünyada 360 tane Çocuk Üniversitesi bulunmakta, Türkiye’de de yirmi civarında bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan Çocuk Üniversiteleri içerisinde Avrupa Çocuk Üniversiteleri ağının hedeflerine uygun 6 üniversite bulunmakta, bunlardan biri de Harran Çocuk Üniversitesidir. Spor faaliyetleri gerçekleştirdik, yapılan etkinlikte 24 çocuğumuzdan 4 tanesinin futbol konusunda üstün yetenekli olduğunu gördük ve Şanlıurfaspor alt yapı ekibine yönlendirdik. Çocuk Üniversitesine gelen tüm çocuklarımız Üniversitenin tüm imkânlarından yaralanabiliyorlar” dedi.

Düzenlenen panel, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hacer Çoruh Antik dönemde çocuk olmak, Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Demir Çocuk sağlığı ve çevre ve Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Zehra Edisan geçmişten günümüze çocuk hakları konusunda yapmaları sunumla devam etti.

Panel sonunda panelistlere, Çocuk Kampüsü Müdürü Yrd. Doç. Hülya Karataş tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA