Engelsiz Bir Hayat İçin Yürüdüler

Engelliler haftası dolayısıyla Kartal’da düzenlenen yürüyüşe çok sayıda yurttaş katıldı. Engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüş sonrası engelli çocuklar, hazırlanan platforma boyalı elleriyle iz bıraktı.

Engelsiz Bir Hayat İçin Yürüdüler
Kartal Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Kartal Belediyesinin her yıl düzenlediği Engelsiz Kartal yürüyüşü, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünde başladı.

Kartal’da yaşayan engelli vatandaşlar ve  ailelerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Kartal meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde “Engelsiz bir yaşam istiyoruz”, “Biz de varız” yazılı döviz ve pankart taşıdı.

ENGEL TANIMAYAN MİNİKLER KARTAL MEYDANINA İZ BIRAKTI

Yürüyüşün ardından Kartal meydanında Umuda İz Bırakanlar başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

 Engelli çocuklar, hazırlanan platforma boyalı elleriyle iz bıraktı. Etkinlik kapsamında Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler de engelli yaşıtlarına destek olmak amacıyla Kartal meydanında hazır bulundu. Etkinlik boyunca katılımcı çocuklara pamuk şekeri, patlamış mısır ikramı yapıldı, tişört hediye edildi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, engellilerin hayatını kolaylaştıracak proje ürettiklerini belirterek, “Ülkemizde ve dünyada engelsiz bir hayat olmasını temenni ediyorum. Engellilerin diğer engelli yurttaşlarımızla uyum içerisinde olduğu bir dünya istiyoruz. Engellilerimize gerekli hem maddi hem manevi hem sosyal alanda hem de hayatın değişik alanlarında onlara hitap edebilecek alan oluşturulmasını istiyoruz. Kartal Belediyesi de ümit ediyoruz ki kendi çerçevemiz içerisinde, kendi alanımız içerisinde bunların ihtiyaçlarını, gereksinimlerini tespit ederek o alana doğru yöneliyoruz. Engelsiz bir yaşam için burada engelsiz kardeşlerimizle omuz omuza birlik beraberlik içerisinde programı sürdürüyoruz”  dedi.

Kaynak: İHA