Emet'te Zeynep Akyol Yılın Annesi Seçildi

Emet Belediyesi, Küreci köyünde yaşayan ve 24 yaşındaki raşitizm hastası oğlu için olağanüstü mücadele veren Zeynep Akyol’u yılın annesi seçti.

Emet'te Zeynep Akyol Yılın Annesi Seçildi
Dünyaya engelli olarak gelen iki çocuğunu kaybeden, eşi siroz hastası olduğu için birisi engelli iki çocuğunu tek başına bakmak zorunda kalan Zeynep Akyol, hayata hiçbir zaman küsmeyerek, dünyadaki bütün annelere örnek oldu.

Emet Belediye başkanı Mustafa Koca, yılın annesi seçtikleri Zeynep Akyol ve ailesini ilçeye 14 kiometre uzaklıktaki Küreci köyünde ziyaret etti. Ziyarette belediye tarafından aileye çeşitli hediyeler verilirken Emet’te yılın annesi seçilen Zeynep Akyol’a Belediye Başkan Yardımcısı Şükriye Özdilekler tarafından çiçek takdim edildi.

Siroz hastası olan baba Osman Akyol rahatsızlığı sebebiyle çalışamadığını ifade ederek, ” 24 yaşında oğlumuz Sinan raşitizm hastası. Daha önce 6 defa mide kanaması da geçirdi. Yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Eşim ile beraber oğlumuzun hayatta kalması için elimizden geleni yapıyoruz. Daha önce 2 engelli çocuğumuzu kaybettik. Allah’ıma şükür rahatsızlığı olmayan bir kızımız var. Oğlumuz Sinan ise yaşı büyüdükçe hastalığına bağlı kasları gelişmediğinden yatağa ve bakıma muhtaç olarak yaşamını sürdürüyor. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Çocuklarımın rahatsızlığı sebebiyle elde avuçta bir şeyimiz de kalmadı. Zamanında olan bağkurumu da babama devrettiğimden şuan emeklilik güvencem yok , ama çok büyük kalpli bir eşim var. O bu evde sadece çocuklarımızın değil hepimizin annesi , oğlumun başından 24 yıldır hiç ayrılmadı. Allah ondan razı olsun” dedi.

Sağlık harcamalarının tüm mal varlığının gitmesine sebep olduğunu belirten baba Akyol, "Kendimde defalarca rahatsızlık geçirdim. Önceden sağlık harcamalarına para dayanmıyordu. Bizzat ben parasızlıktan bir hafta hastanede rehin kaldım. Allah devletimize zeval vermesin. Şimdi hastanelerden sonuna kadar yararlanabiliyoruz. Devletimiz oğlumuza 3 ayda 1.200 tl maaş bağladı. Evde bakım ücreti de alıyor, geçinmeye ve oğlumuzun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Başka hiçbir gelirimiz yok. Şimdi devletimiz bir imkan çıkarmış. Önceden sigortamda var. Bağkurlu çalıştığım dönemleri de belgeleyip kuruma verdim. İnşallah benimde emekli işlemlerim olursa bir gelir kapımız olacak, ve çocuklarımın ihtiyaçlarını daha fazla karşılayabileceğim" diye konuştu.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, fedakar Türk annelerinin hepsinin özel olduğunu ve her annenin yılın annesi seçilmeye layık olduğunu ifade ederek, "Bugün ziyaret ettiğimiz annemiz Zeynep hanım ise 2 engelli çocuğunu kaybederken hayatta olan evladını fedakarca sahip çıkıyor. Evladını eli ayağı oluyor. Baba Osman Akyol ile evlatları için mücadele eden ailemizin fedakarlıkları takdire şayandır. Bizlerde Emet belediyesi olarak ailemizi onurlandırmak ve yalnız olmadıklarını göstermek için bugün buradayız. Baba Osman Akyol’un da ifade ettiği gibi artık hükümetimiz sayesinde vatandaşlarımız sağlık imkanlarından sorunsuzca yararlanabiliyor. Üstelik devletimiz engelli aylığı ve evde bakım maaşları ile ailelerimizin destekçisi oluyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak imkanlarımız dahilinde fedakar ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ben bir kez daha belediyemizce yılın annesi seçilen ve bu onuru sonuna kadar hak eden ailemizi tebrik ediyorum” dedi.

(MS-EFE)
Kaynak: İHA