Düzce'de 20 Köy Mücavir Alan İçine Girdi

Düzce Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile 20 köyün mücavir alan içine katıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan dosyanın, Düzce Belediyesi Meclis Üyelerince kabul edildiği ve 20 köyün nüfusunun da merkez nüfusuna katıldığı belirtildi.

Mücavir alana katılacak köylerin daha avantajlı olacağı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Belediye tarafından yapılan alt ve üstyapı çalışmalarında, yeni katılan köylere öncelik verilmesi planlanıyor. Mücavir saha alanının genişletilmesi sayesinde hızla büyüyen Düzce'nin coğrafyası da yeniden şekillenecek. Yirmi köyün Düzce Belediyesi sorumluluk alanına katılması ile birlikte hizmet için kullanılan bütçe artacak. İller Bankası’ndan yerel yönetimlerin hizmet gücüne katkı olarak ödenen payın nüfus ile doğru orantılı olması ve Düzce’de de hizmet sahasının genişlemesi ile ödenekte de önemli bir artış olması bekleniyor.'

Mücavir alana katılan köylerin ise Kadıoğlu, Çerkez Taşköprü, Yeni Taşköprü, İstilli, Mahmure, Bahçeköy, Ozanlar, Otluoğlu, Turaplar, Küçükmehmetler, Küçükahmetler, Hacıahmetler, Pınarlar, Naşhacıismail (Gökçe), Siyokoğlu (Kirazlı), Paşaormanı, Eski Mengencik, Doğanlı, Büyükaçma ve Çalıcuma olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA