Denizli'deki 'Su Uçan Şelalesi'ne Keşif Gezisi

Denizli Doğa Sevenler Derneğinin gezisinde Çameli ilçesindeki çok az kişinin bildiği 14 kilometre uzunluğundaki şelale görüntülendi Dernek Başkanı Şıracı: 'Şelalenin çekimlerini ilk kez biz yaptık. Sarp ve uçurum bir yer olduğu için insanların şelalenin olduğu bölge ile teması yok'

Denizli Doğa Sevenler Derneğinin (DOSEV) Çameli ilçesindeki keşif gezisinde, 14 kilometre uzunluğundaki 60 metre yükseklikten 3 kademeli su dökülen 'Su Uçan Şelalesi' ilk kez görüntülendi.

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, yaptığı açıklamada, Çameli ilçesinde Kalınkoz Mahallesi'ndeki keşif gezisinde, ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Baklıca Deresi bölgesinde bir yamaçta şelale ile karşılaştıklarını belirtti.

Gezide Denizli'nin gizli bir 'cenneti'ni daha keşfettiklerini anlatan Şıracı, şelalenin, 'Ege'nin en büyüğü' unvanına aday olduğunu söyledi.

- 14 kilometre uzunluğunda

Şıracı, şelalenin 14 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getirerek, 'Yaklaşık 60 metreden 3 kademe şeklinde su dökülüyor. Şelalenin çekimlerini ilk kez biz yaptık. Köyde yaşayanlardan yaşlı birkaç kişinin bu şelaleyi bildiğini fakat hiç görmediklerini öğrendik. Sarp ve uçurum bir yer olduğu için insanların şelalenin olduğu bölge ile teması yok. Şelalenin görsel güzelliği olduğu gibi en önemli özelliklerinden birisi de Karahayıt ve Pamukkale gibi üzerinde oluşumların olmasıdır. Böyle bir güzelliğin bugüne kadar bilinmemesi, ortaya çıkarılmaması çok ilginç.' ifadelerin kullandı.

DOSEV Başkanı Şıracı, 30 kişilik ekip ile doğal ve tarihi güzellikleri keşfetmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA