Başkan Çerçioğlu; 'Aydın Valisi Halkı Da Hukuku Da Yok Sayıyor'

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şikayetleri üzerine Danıştay’ın verdiği karar gereği Aydın Valiliği tarafından yeniden gerçekleştirilen mal paylaşımında yargı kararlarının aksi davranıldığını ve hizmetlerinin engellendiğini savundu. Aydın 1. ve 2. İdare Mahkemelerine itirazlarını yaptıklarını belirten Çerçioğlu, “Yargının bu yanlışa ‘dur’ diyeceğine inancımız tam” dedi.

Başkan Çerçioğlu; 'Aydın Valisi Halkı Da Hukuku Da Yok Sayıyor'
Danıştay tarafından kesinleşen Aydın Belediyesi mallarının yeniden paylaşılamayacağı kararına rağmen, Valiliğin DİM 1 ve DİM 2 gibi projelerini engelleyen kararlar verdiğini söyleyen Çerçioğlu, “Aydın Valisi halkı da hukuku da yok sayıyor, mücadelemiz sürecek. Hizmetlerimizi engelleyen bu karar ve uygulamalara Aydın halkının da dava açma hakkı doğdu” diye konuştu.

“MEYDANDA ÇADIR KURAR YİNE HİZMET VERİRİM”

Aydın Valiliği’nin Turistik Park ve Menderes Parkı’nın tamamı ile hizmet binalarının bir kısmını da Efeler Belediyesi’ne verdiğini bildiren Çerçioğlu, şöyle devam etti: “Bu kararı, ‘Valiliğin halkımızın memnun olduğu uygulamalarımızdan rahatsızlıklarının göstergesi’ olarak değerlendiriyoruz. Aydın halkının şehrin en güzel yerlerinde uygun fiyata çay içip yemek yiyebiliyor olmasından rahatsızlık duyuyorlar. Hizmet binamızı elimizden almaya çalışıyorlar. Hiç problem değil, biz kent meydanında çadır kurar halkımıza hizmet veririz, işimizi aksatmayız. Siz bütün bu hukuksuz uygulamalarınızın hesabını nasıl vereceksiniz, bunu halka nasıl anlatacaksınız?”

“MAHKEMENİN KARARI ORTADA”

Belediye Başkanı Çerçioğlu, Aydın 2. İdare Mahkemesi’nin, hem Aydın Valiliği hem de Efeler Belediyesi’nin şikayeti üzerine açılan davada, ‘Paylaşılan malların Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine geçtiği, devir komisyonunun kararının kesinleştiği’ değerlendirmesi ile ‘Valiliğin ve Efeler Belediyesi’nin dava açma ehliyeti bulunmadığı’ yönünde kararı olduğunu hatırlattı. ‘’Valiliğin yeniden paylaştırma kararları ile ilgili Aydın 1. ve 2. İdare Mahkemelerine ‘yürütmeyi durdurma’ talebi ile dava açtık” diyen Çerçioğlu, mahkemenin daha önce verdiği karardan farklı bir karar vermeyeceği kanaatinde olduklarını belirtti.

“AYDIN HALKI DA DAVA AÇABİLİR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, bunca mahkeme kararları ve mülkiyet hakkı gibi anayasal haklar ortadayken, Aydın Valiliği’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olumsuz tutumlarının hizmetlerini engellemekten öteye geçmediğini söyledi.



Bugüne kadar Aydın Valiliği aleyhine 900’den fazla dava açtıklarını ve bu davaların tamamına yakınını kazandıklarını hatırlatan Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aydın Valiliği bize bir milyon lira civarında mahkeme masrafı ödemesi yaptı. Bu para da Aydın halkına hizmet için kullanılması gereken paraydı. Yazık değil mi? Bizim yapacağımız hizmetleri engelleyen hukuksuz tutumlar izledikleri için Aydın halkına da Valilik aleyhine dava açma hakkı doğdu. Halkımız da hakkını aramak için dava açabilir. Aydınlılar, gece gündüz kendileri için çalışan Büyükşehir Belediye Başkanlarının hizmetlerini engellemeye çalışanlara ‘Dur’ demesini de bilir.”

“ÇÖZÜMÜ HUKUKTA ARIYORUZ”

Aydın Büyükşehir belediyesini çalışamaz duruma düşürmek için 2014 yılında yapılan paylaşımda görülmeyen yeni borçlar ortaya çıkartıldığını belirten Çerçioğlu, “Özel idare taşınmazlarının hiçbirini vermediler ama elektrik fatura borçlarını bize yüklediler. Biz de çözümü sadece hukukta arıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA