Asmmo Oda Yönetimi Adaylarını Tanıttı

Ankara Serbest Mali Müşavirler Odası, 21-22 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde oda yönetimi adaylarını tanıttı.

Ankara Serbest Mali Müşavirler Odası, 21-22 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde oda yönetimi adayları tanıtım toplantısı Ankara Rixos Otel’de yapılan resepsiyonla gerçekleştirildi.

Resepsiyona, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de katıldı.

Aday tanıtım toplantısına katılan misafirlere hitap eden Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreteri Nevzat Akkaya, “Demokratik duruşun önemi gereği, dernek yönetmeliğimiz kurulu çerçevesinde 9 Ocak 2016 tarihinde değerli vekilimizin katılımı ile adaylarımızı belirleme sürecine girdik. Sayın Mehmet Okkalı’yı 2016 ASMMO seçimlerinde başkan adayı olarak belirledik. Halen aday olarak seçilen arkadaşlarımızın hepsi mesleğinde başarılı, temsil kabiliyeti yüksek, meslek ve meslektaş sorunlarına vakıf, yönetimde tecrübeli arkadaşlarımızdır. Şimdi bayrağı daha yukarıya taşıyacaklardır” diye konuştu.

Sahte faturacılık ile ilgili devletin ciddi sorunlarının olduğunu aktaran AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, “Ben de Ankara Odası’nın bir üyesiyim. Başkan da o sırada daire başkanlığı yapıyordu. Meslekten biriyim, mesleğin bazı sorunlarını, sıkıntıları bildiğimi sanıyorum. Devletimizin sahte fatura ile mücadelesinde çok ciddi sorunları var. Bu konuda meslek çalışanlarına çok iş düştüğünü düşünüyorum. Her birimiz sahte fatura ile mücadelede kılı kırk yararak devletin yanında yer alırsak, milli kaynakların sömürülmesini, kaçırılmasını önlemiş oluruz” şeklinde konuştu.

Sahte faturacılığın önüne geçilmesi için bir önerisinin olduğunu kaydeden Deligöz, “Maliye Bakanlığı’nın denetim elemanları, müfettişleri var. Defterleri kontrol ediyorlar. Ne kadar insan çalıştırırsanız çalıştırın sahteciliğin önüne geçmeniz mümkün değil. Mümkün olsa da odamızda çalışanlarla meslekte çalışanların Maliye Bakanlığı adına denetim yapmalarını sağlasak ve denetim personellerine ödenen paranın çok cüzi bir kısmını da meslekte çalışanlara aktarsak. Haksız rekabeti önleyecek kapasite sınırlaması bir an önce gelmeli” değerlendirmelerinde bulundu.
Kaynak: İHA