29. Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü Etkinliği

Göynük'te, '29. Geleneksel Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü' etkinliği düzenlenecek

Bolu'nun Göynük ilçesinde düzenlenecek olan '29. Geleneksel Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü' etkinliği bir hafta sonraya ertelendi.

Göynük Kaymakamlığı, Göynük Belediyesi ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı tarafından daha önce 22 Mayısta düzenleneceği duyurulan etkinliğin 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştirileceği açıklandı.

Göynük Belediye Başkanı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı Başkanı Kemal Kazan, yaptığı açıklamada, Akşemseddin Hazretleri Anma Günü’nü politika, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve tüm Türkiye’den yoğun bir katılımla gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Kazan, gündemdeki gelişmeleri de göz önüne alarak etkinliği, 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştireceklerini söyledi.

Akşemseddin Hazretleri’nin hem Göynük hem de Türkiye için çok önemli bir tarihi değer olduğunu ifade eden Kazan, şunları kaydetti:

'Gelecek nesiller tarafından tanınması için çalışmaları sürdüreceğiz. Göynük ve Akşemseddin Hazretleri ayrılmaz bir bütün. Anma Günü’müz, 15. yüzyılın en büyük sufi ve bilim adamına karşı hissettiklerimizin göstergelerinden sadece biri. Gelecek nesillere onun çok yönlü kişiliğini, zenginliğini aktarmak için uğraşıyoruz. Akşemseddin Hazretleri Vakfı ile bu hedefimizi gerçekleştirmek için yeni projeler hazırlıyoruz. 28 Mayıs’ta tüm Türkiye’yi Göynük'e bekliyoruz. Buradaki manevi huzuru herkesle paylaşmak istiyoruz.'
Kaynak: AA