Tokat'ta 2. Ulusal Aşçılar Ve Pastacılar Şampiyonası

Tokat’ta düzenlenen 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ve Tokat Mutfağı Yarışması, ödül töreni ile sona erdi.

Tokat'ta 2. Ulusal Aşçılar Ve Pastacılar Şampiyonası
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu (Taspakon) tarafından düzenlenen 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ve Tokat Mutfağı Yarışması sona erdi. İstanbul, Ankara, Bolu, Çankırı, Ordu, Şanlıurfa, Trabzon, Antalya, Çorum, Hatay, Muğla ve Bursa illerinden aşçılık bölümü olan 150 lise, 60 üniversite öğrencisi 50 usta ve şef nezaretinde yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci tarafından takdim edildi. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan, Tokatlıların gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Eroğlu ise konuşmasında yarışmanın kentin tanıtımına katkı sağlamış olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır ise aşçıların yaptığı yemeklerin sunum itibariyle birer sanat eserine dönüştüğünü belirterek yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

Yemek yarışmasında çeşitli kategorilerde dereceye giren lise ve üniversite öğrencilerine ödülleri takdim edildi. En iyi lise kategorisinde Tokat Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en iyi üniversiteler kategorisinde ise Şanlıurfa Harran Üniversitesi altın madalya kazandı. Tokat Kebabı ve yöresel yemeklerin yarıştığı Tokat Mutfağı yarışmasında da dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA