Liseliler Yarıştı Kazanan Müzik Oldu

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6’ıncısını düzenlediği Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 28 okulun finalde yer aldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

Liseliler Yarıştı Kazanan Müzik Oldu
Nilüferlileri sanatla buluşturan örnek etkinliklere imza atan Nilüfer Belediyesi bu defa liseli öğrencileri müzik yarışmasında buluşturdu. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği

Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması bu yıl da büyük ilgi gördü. Mix Müzik’in ödül sponsoru olduğu yarışmanın ön elemesine 45 okuldan öğrenciler 95 şarkı ile katıldı.

Ön elemeler sonrasında finale 28 okul kaldı. Finale kalan gruplar performanslarıyla büyük alkış aldı. Feza Soysal, Gül Nihal Gül, Fatma Ergüler, Harun Fatih Güler ve Yüksek Sadakat Grubu üyeleri Selcuk Sami Cingi, Kutlu Özmakinacı, Serkan Özgen, Uğur Onatkut, Sefa Deniz Alemdar’dan oluşan jüri, karar vermekte bihayli zorlandı.

Sonuçların açıklanması için verilen arada, özellikle genç kuşağın hayranlığını kazanan Yüksek Sadakat üyeleri, salondakilerin ısrarını kırmayarak sahneye çıktı. Öğrenciler Yüksek Sadakat’in parçaları ile keyifli anlar yaşadı.

BOZBEY: "SANATLA, SPORLA UĞRAŞAN GENÇLER TOPLUMA ARTI DEĞERDİR"

Gecenin sonunda ödül töreni düzenlendi.

Törene katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm sanat etkinliklerine olduğu gibi Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’na da büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Mustafa Bozbey, “Bu yıl 6’ıncısını gerçekleştirdiğimiz bu yarışmayı, Nilüfer’in kültür-sanat kenti kimliğini en net ifade etmesi açısından çok önemsiyoruz. Bizim hedefimiz, Nilüfer’de her çocuğun bir müzik aleti çalması, güzel sanatların bir dalıyla ve en az bir spor dalıyla aktif olarak uğraşması. Burada müziğe tutkun sizler, tüm gençlerimiz, yeteneklerinizle olduğu kadar, bu özlemin gerçekleşmesine sunduğunuz katkıyla da çok özelsiniz. Nilüfer’de sanata dair, güzel sanatlara, kültüre, spora dair ne varsa sahip çıkmayı, yeni alanlar oluşturmayı hedefledik. Müzik ve spor yalnızca insanı değil, yaygınlığı oranında kentleri, ülkeleri de güçlü kılar. Sanatla, müzikle, sporla uğraşan gençler yaşadıkları topluma artı değerdir" dedi.

Tüm yarışmacıların birbirinden yetenekli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, tüm öğrencilere müzik yolculuklarında başarılar diledi. Finale katılmaya hak kazanan 28 okulu ve büyük bir zorlukla derecelendirme yapan jüriye de teşekkür eden Başkan Bozbey, “Dereceye giren yarışmacılarımıza,Mix Müzik’le birlikte vereceğimiz ödüllerin de onların bu alandaki çalışmalarına katkı olacağını düşünüyorum. Harikasınız çocuklar. Barışın çocukları sizler olacaksınız ve bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşıyacaksınız" dedi.

Sıra jüri kararlarının açıklanmasına geldiğinde ise salonda heyecan doruğa ulaştı. Aylardır bu yarışma için çalışmalarını sürdüren gençlerin nefeslerini tutarak beklediği sonuçlar alkışlar eşliğinde açıklandı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler sevinçlerini birbirleriyle paylaştı.

Yarışmada ödüle layık görülen ekipler para ödülü ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren okullar şöyle:

En İyi Orkestra birincisi: Özlüce Anadolu Lisesi

En İyi Orkestra ikincisi: Bursa Anadolu Kız Lisesi

En İyi Orkestra üçüncüsü: Gazi Anadolu Lisesi

En İyi Beste birincisi: Özel Şahinkaya Anadolu Lisesi’nden Can Akdoğan

En İyi Beste ikincisi: Nilüfer İMKB Fen Lisesi’nden Artun Cura

En İyi Beste üçüncüsü: Özel Plato Anadolu Lisesi’nden Batuhan Konu

En İyi Erkek Solist birincisi: Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi Murathan Fidan

En İyi Erkek Solist ikincisi Bursa Anadolu Lisesi’nden Alper Ocak

En İyi Erkek Solist üçüncüsü Gazi Anadolu Lisesi’nden Murat Avcı

En İyi Kız Solist Birincisi: Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Beyzanur Kaya

En İyi Kız Solist İkincisi: Final Anadolu Lisesi’nden Rana Dilan Bulut Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nden Beste İrem Pehlivan

En İyi Kız Solist Üçüncüsü: Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nden Betül Değirmenci

En İyi Gitarcı Özlüce Anadolu Lisesi’nden Can Memişoğulları

En İyi Basçı: Özlüce Anadolu Lisesi’nden Basçı Emir Özyurt

En İyi Davulcu: Özlüce Anadolu Lisesi’nden Atakan Özer

En İyi Klavyeci Bursa Anadolu Lisesi’nden Helin Aslı Aksoy

En İyi Alternatif Enstrüman: Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nden Ekrem Peker

Jüri Özel Ödülü: İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi

Mix Müzik Özel Ödülü: Barış Anadolu Lisesi
Kaynak: İHA