Kavak'ta 'Aile Ve Mahremiyet' Konulu Seminer Düzenlendi

Kavak İlçe Müftülüğünce 'Aile ve Mahremiyet' konulu seminer düzenlendi.

Kavak İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Vaize Emine Gündüz, toplumda en önemli yapının aile olduğuna vurgu yaptı.

Ailenin temelini sevgi ve saygının oluşturduğuna işaret eden Gündüz, ' Allah, erkek gönlünü kadına, kadın gönlünü de erkeğe muhtaç olarak yaratmıştır. Aile sevgi, saygı, sabır ve sadakat temelleri üzerine kurulmuştur. Eşlerin bir birlerine sabretmesi gerekir. Biliyoruz, milletin temeli ailedir. Aile ne kadar sağlamsa millette o kadar sağlamdır.'dedi.

Gündüz, aile kurumunda çocukların en çok anneden etkilendiğini dile getirerek, 'Çocuk özellikle annesinden etkilenir. Annesinden öğrenir. Öyleyse anne, aile içinde çok önemli yere sahiptir. Çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmak gerekir. Sadece giydirmekle, karınlarını doyurmakla, ceplerine harçlıklarını koymakla onlara sahip çıktığımızı zannetmeyiniz. Onların ahlakına ve geleceğine önem vermeliyiz. Onları internet, uyuşturucu, sigara ve olumsuzluklardan korumalıyız.' ifadelerini kullandı.

Seminere vaizeler, Kur'an kursu öğrencileri ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA