Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Zararcı Çobanların Peşinde

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, zararcı çobanlara aman vermiyor. 35 bekçi ile 24 saat görev yaptıklarını anlatan Koruma Başkanı Mustafa Umay, 4086 sayılı kanuna göre, zeytinliklere hayvan sokulmasının yasak olduğu gibi zeytin sahalarının en az 1 kilometreden daha yakınına koyun ve keçi ağılı yapılmasının yasak olduğunu söyledi.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Zararcı Çobanların Peşinde
İlçede 241 bin dekar arazinin 170 bin dekarının zeytinlik alan olduğunu anlatan Başkan Umay, zeytinlik ve ekili alanları hayvan zararından korumak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

İlçenin tüm kırsal mahallerinde de görev yapıldığını anlatan Umay,” Her mevsimde zeytinlikler de hayvan otlatmak yasaktır. Bu arada zeytin hasat sezonunda, hırsızlığı önlemek için de jandarma ile işbirliği yapıyoruz. Şu anda iki adet aracımız var. 35 bekçimizin tamamına yakını motosiklerle görev yapıyor. Bekçilerimizin cep telefonlarına yüklenen bir programla bekçilerimizin her an nerede olduğunu bilgisayarımızdan takip edebiliyoruz. Çiftçimizin ürünlerine zarar gelmemesi için teknolojinin yeniliklerinden yararlanıyoruz. 4086 sayılı kanunun gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA