Burhaniye'de Kut'ül Amare Konferansı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Doç. Dr. Ahmet Güzel’in konuşmacı olarak katıldığı Kut’ül Amare konferansı ilgi gördü. Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde, Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öncülüğünde düzenlenen konferansı, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erdoğan Avder, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Burhaniye'de Kut'ül Amare Konferansı
Kut-ül Emare Zaferinin 100.yılı olduğunu anlatan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Ahmet Güzel, zaferin tarihinin 29 Nisan 1916 olduğunu anlattı. Güzel, bu zaferin, unutulan, bugün tıpkı Çanakkale gibi diline, ırkına, memleketine bakılmaksızın Müslüman Osmanlı Ordusunun Irak’ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferi olduğunu anlattı. Kut’ül Amare’de 13 bin 300 İngiliz askeri ile 13 general 481 subayın esir alındığını söyledi.

Avrupalının Müslümanları birbirine düşürdüğünü anlatan Doç.Dr. Ahmet Güzel, tarihten ibret alınmasını istedi. Güzel, yaklaşık 2 saatlik konferansın sonunda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Konferansın sonunda Doç. Dr. Ahmet Güzel’e teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner, plaket verdi. Belediye Başkanı Necdet Uysal da, bir hediye paketi takdim etti. Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cemil Çam ve bir grup öğrenci, Doç.Dr. Ahmet Güzel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA