Bayındır'da 19. 'Uluslararası Çiçek Festivali'nin Düzenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 19. Uluslararası Çiçek Festivali 4 Mayıs'ta başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, festival 4 Mayıs Çarşamba günü, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, Bayındır Öğretmenevi’nde saat 13.00'de kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Açılış töreni, Bayındır Şehir Stadı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli tarafından yapılacak.

Çiçek ve çalı dalında en iyi bitkilerin seçileceği festival, alandaki stantların gezilmesi ile devam edecek.

Sırbistan, Bulgaristan, Hollanda ve Hindistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin birbirinden renkli gösterilerini sunacağı Bayındır Çiçek Festivali’nde kukla tiyatrosu, tulum ekibi ve tahta bacak oyunu gibi etkinlikler de sahnelenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Bayındır Şehir Stadı'nda halka açık bir konser verecek.

Yine festival kapsamında 7 Mayıs Cumartesi günü, canlı heykeller, bando ekibi, karikatürist, dans flash mob ekibi, tulum ekibi birer gösteri sunacak.

'En iyi bitki' yarışması ödül töreni de aynı akşam Kani Bey Parkı'nda yapılacak.

19. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'Çiçek Reçelleri Yarışması'na da ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başaran Bayındır Çiçek Festivali, bu yıl 19. kez görücüye çıkıyor.

Sözleşmeli çiçek alımlarıyla Bayındır ekonomisine ve üreticiye destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe çiçekçiliğinin tanıtımı için festivale öncülük ediyor.

Son yıllarda bölgede büyük gelişim sağlayan çiçekçilik sektörünün temsilcilerinin de Bayındır Çiçek Festivali'ne ilgi göstermesi bekleniyor.

Kaynak: AA