AKUT'un Kuruluşunun 20. Yılı

AKUT'un kuruluşunun 20'nci yılında, Muğla'nın Bodrum ilçesinde kutlama etkinliği düzenlendi AKUT Başkanı Mahruki: '2 bin 100'ün üzerinde kurtarma görevimiz var. Bunların 152'si Bodrum ekibi tarafından gerçekleştirildi'

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) 20'nci kuruluş yıl dönümü kapsamında Bodrum ilçesinde kutlama etkinliği düzenlendi.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin de katıldığı etkinlikte, AKUT gönüllüleri bir araya geldi. Gecede konuşan Mahruki, 20 yıldır gönüllüler ve yardımseverlerin desteğiyle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Yaptıkları çalışmanın kolay olmadığını ifade eden Mahruki, 'AKUT'u duymayan, bilmeyen kalmadı. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında da tanınan bir kurum oldu.' dedi.

Mahruki, yurt içi ve dışındaki arama kurtarma görevlerinde hem Türk milletini hemde Birleşmiş Milletler'i temsilen hareket ettiklerini söyledi.

Yurt dışında meydana gelen birçok depremde de arama kurtarma çalışmalarında görev aldıklarını belirten Mahruki, 'Atina depremi, Tayvan depremi, İran depremi, Pakistan depremi, Haiti depremi ve en son Nepal depremi. Yurt dışındaki çalışmaların aslında insanı diplomasi anlamında çok önemli yeri var.' diye konuştu.

- 'Yurt çapında 36 ekibimiz var'

Mahruki, 17 Ağustos depreminin AKUT'un dünyanın her bölgesinde duyulmasını sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bugüne geldiğimizde 2 bin 100'ün üzerinde kurtarma görevimiz var. Bunların 152'si Bodrum ekibi tarafından gerçekleştirildi. Yurt çapında 36 ekibimiz var. Bodrum bu anlamda çok başarılı. Bu bölgenin fiziksel ve coğrafi ihtiyaçlarına göre tasarlanmış durumda. Bütün ekiplerimiz o şekilde çalışıyor. 36 ayrı ekibimiz kendi bölgesine göre lojistiğini sağlıyor.'

AKUT'a hizmet veren gönüllü sayısından da bahseden Mahruki, 'AKUT bünyesinde 3 tane maaşlı arkadaşımız var. Onlar da genel merkezdeki sekreteryadaki arkadaşlarımız. Onun dışında 2 bin 100'ün üzerinde gönüllümüz var. Bunların 700'den fazlası kadın gönüllülerden oluşuyor. Bütün çalışmalarımızı gönüllülerle yapıyoruz. Nitelikli insan gücüne para vermiyoruz. İnsanlar AKUT'un ruhuna inandıkları için karşılık beklemiyor ve hizmet veriyorlar.' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde devam eden gecede, AKUT'a destek amacıyla bazı ressamların yaptığı tablolar açık arttırmayla satıldı.
Kaynak: AA