AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması 'Teröre Diz Çöktürülmüş, Terörün Beli Kırılmıştır'

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, terörle mücadelede sekiz ayda önemli başarılar elde edildiğini ifade ederek, “Şu anda bu sahici mücadele ve müdahale ile teröre diz çöktürülmüş, terörün beli kırılmıştır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması 'Teröre Diz Çöktürülmüş, Terörün Beli Kırılmıştır'
Tokat’ta çeşitli temaslarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Tokat Öğretmenevi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarına Tokat ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çakır, CHP’nin AK Parti’ye yönelik MHP eleştirisine yönelik sorulara, “MHP bizim koltuk değneğimiz de değildir, stepne yedek lastiğimiz de değildir. Bizim ne bir koltuk değneğine ihtiyacımız var, topal değiliz, ne de yedek lastiğe ihtiyacımız var, lastiğimiz felan patlamış değil. Dolayısı ile CHP’nin bu benzetmesinin hiçbir kıymeti yok. Ama bana göre olması gereken iktidar-muhalefet ülke menfaatine bir şey söz konusu olduğunda hiçbir siyasal parti ayrımı yapmaksızın aynı noktada buluşabilmesi gerekir" şeklinde cevap verdi.

TOKAT’A YENİ ADLİYE BİNASI

Tokat’a yeni bir adliye binası yapılması ile ilgili Avukatlar Günü’nde Tokat Barosu tarafından yapılan basın açıklamasına değinen Çakır, “Bizzat bakanla görüştüm. İhale bitmek üzeredir. Tek talebimiz oldu. Yapılması planlanan adliye binasının bu şekli ile dış cephesini beğenmediğimizi söyledik. Bir AVM şeklindeki binayı kabul etmiyoruz dedik. Belki biraz Selçuklu, Osmanlı mimarisi olan bir görünümle yeniden dış cephesi revize edilerek bu mesele nihai noktasında gelmiştir. Her şeyi ile bitmiştir, bir daha adliye meselesi konuşmanın da anlamı kalmamıştır. En kısa sürede inşaat tamamlanacaktır” diye konuştu.

TOKAT’TA EMEKLİYE TOKİ MÜJDESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır, Tokatlı emeklilerin beklemiş olduğu TOKİ konusunda müjde verdi. TOKİ ile ilgili temasları olduğunu ifade eden Çakır, "TOKİ müdürümüz Tokat’a şube müdürünü göndererek inceleme yaptırdı. Daha sonra da olumu sonuç çıktı. Mevcut TOKİ konutlarının yanına sosyal konut diye adlandırmış olduğumuz emeklilere verilmek üzere nihai rakam belli olmamakla beraber 470 veya 480 konutun izni çıkmıştır. İl grup iller açıklandığında Tokat ilan edilecek. TOKİ’nin Tokat’ta çok önemli işleri olacak" dedi.

PKK’ya karşı 4 il, 12 ilçede çok büyük bir mücadelenin verildiğini ifade eden Çakır, açıklamalarına şöyle devam etti:

"An itibariyle söylüyorum, Yüksekova’da tamamlandı. Bunların hepsi temizlendi. Hiç kuşkusuz bu kadar ağır bir mücadeleden sonra bunların bir iki mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Ama onun dışında sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. An itibariyle iki noktada mücadele devam ediyor. Bunlardan biri Şırnak merkez, diğeri Nusaybin. Şırnak yüzde 70 oranında tamam, yüzde 30’u kaldı. Nusaybin’de ise yüzde 50. Nusaybin’i kendi deyimleri ile söylersem ’altın vuruşu yapmak istedikleri yer’ olarak tespit ettiler. Çünkü Nusaybin onların çok avantajlı olduğu bir yer. Burası Nusaybin, yolun diğer tarafı Suriye. Öyle olunca giriş çıkışlar yer altından, üstünden gece gündüz tam anlamıyla kontrol edilemiyor. Bununla birlikte mücadele devam ediyor."

"TERÖRE DİZ ÇÖKTÜRÜLMÜŞ, BELİ KIRILMIŞTIR"

Terörle mücadelenin polis ve jandarma özel harekat tarafından yapıldığının altını çizen Çakır, "Çünkü uzmanlık isteyen bir şey. Kayıp vermememiz gerekir. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Kayıp verdik, çok içimiz yanıyor. İnşallah bundan sonra hiç kayıp vermeyiz. Ölü olsun tutuklu olsun etkisiz hale getirilen beş bine yakın terörist söz konusu. Bu da yedi, sekiz ay gibi bir dönemde elde edilmiş en önemli başarılardan birisidir. Şu anda bu sahici mücadele ve müdahale ile teröre diz çöktürülmüş, terörün beli kırılmıştır. Elbette Şırnak’ta, Nusaybin’de en kısa sürede tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Çakır’a Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer eşlik etti.
Kaynak: İHA