Menderes'te Hacı Ramazan Büküşoğlu Camisi İbadete Açıldı

Menderes’te hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan cami törenle ibadete açıldı.

Hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu, Menderes çevre yolu üzerinde bulunan arsasına yaptırdığı caminin açılışına İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Müftüsü Profesör Doktor Ramazan Muslu, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gür, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Hayırsever İş Adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, 'Camimiz hem mimari hem de görsel açıdan çok güzel olmuş. Hacı Ramazan Büküşoğlu Camimizin temel atma töreninde de bulunmuştum. Allah bize açılışını yapmayı da nasip etti. Hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu’na böyle güzel bir eseri Menderes’e kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Caminin yapım sürecinde kimin emeği, desteği varsa hepsinden Allah razı olsun.' dedi.

Hayırsever iş adamı Büküşoğlu da caminin Menderes’e kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Toprak, Büküşoğlu’na İzmir'e sunduğu katkılardan ötürü plaket takdim etti.

- 2 yılda tamamlandı

Anadolu Selçuklu mimarisine uygun projelendirilen ve yapımı 2 yıl süren cami, 3 milyon liraya mal oldu. Bin 700 metrekare alan üzerine inşa edilen caminin 870 metrekaresi kapalı namaz kılma alanına sahip. Bunun 120 metrekare kadın mahfilidir. 800 metrekare açık namaz kılma alanı bulunan camini 2 minaresi var. Camide 3 derslik ve bir mutfak bulunuyor.

Kaynak: AA