İstanbul Polisinden Güvenlik Tedbirleri

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında emniyet müdürlüğünün etkinlik yapacağı alanlar başta olmak üzere kent genelinde terör saldırısı ve benzeri olayları önlemeye yönelik uygulama başlatıldı

İstanbul'da, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında emniyet müdürlüğünün etkinlik yapacağı alanlar başta olmak üzere kent genelinde terör saldırısı ve benzeri olayları önlemeye yönelik uygulama başlatıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, teşkilatın kuruluş yıl dönümü kapsamında etkinlik yapılacak alanlar ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde çalışma başlattı.

Kent genelinde teyakkuza geçen ekipler, Eminönü Vapur İskelesi, Eminönü Meydanı, Edirnekapı Şehitliği ve Taksim Meydanı başta olmak üzere birçok merkezi noktada uygulama yapıyor.

Ekipler, çok sayıda kişinin GBT kontrolünü yaparken, bazı kişilerin çanta ve bavullarını aradı. Denetimlere polis helikopterinin de destek verdiği görüldü.

Ayrıca, konsolosluk binaları ve resmi kurumların çevresinde de güvenlik tedbirleri artırıldı.
Kaynak: AA