'Doktorlar, Beyaz Pedal' Etkinliği

İzmir Tabip Odası ve Bisikletliler Derneği İzmir Temsilciliği üyeleri 'Sağlığa pedalla' sloganıyla Bostanlı ve Güzelbahçe arasında bisiklet kullandı.

İzmir Tabip Odası ve Bisikletliler Derneği İzmir Temsilciliği üyeleri, 'Sağlığa pedalla' sloganıyla 'Doktorlar, Beyaz Pedal' etkinliği düzenledi ve İzmir sahil şeridinde bisiklet kullandı.

Sağlıklı bir yaşam için bisiklet sporuna dikkati çekmek isteyen doktorlar, sabah saatlerinde Bostanlı'da bir araya gelerek ilk etapta Alsancak Gündoğdu Meydanı'na kadar pedal çevirdi.

Katılımcılar adına meydanda basın mensuplarına açıklamada bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Kaya, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında sağlık için bisiklet etkinliği düzenlemeyi planladıklarını ancak Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle programı ertelediklerini ifade etti.

Doktorlar olarak sağlıklı bir yaşama özendirmeyi hedeflediklerini ve bu nedenle 40 kilometrelik bir güzergah belirlediklerini aktaran Kaya, 'Bisiklet enerji tasarrufu sağlıyor, yakıt tüketmiyor ve çevreye zarar vermiyor. Tüm bunları yaparken spor yaparak sağlığınızı da koruyorsunuz. Bu nedenle doktorlar olarak 'Sağlığa pedalla' diyor ve bizler de bisiklete biniyoruz' dedi.

Etkinliğe katılanlar, Gündoğdu Meydanı'ndaki molanın ardından Güzelbahçe'ye kadar bisiklete bindi.

Kaynak: AA