Bolu İzzet Baysal Uluslararası 2. Mutfak Günleri

Yurt içi ve yurt dışından 450 aşçı ile aralarında dünyaca ünlü şeflerin de yer aldığı 100 jüri üyesinin katıldığı Bolu İzzet Baysal Uluslararası 2. Mutfak Günleri törenle başladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, valilik, belediye ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği'nce (YEPAD) bu yıl ikincisi organize edilen etkinliğin kent meydanında düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, insanın hayatta mutlu olabilmesi için gereken en önemli iki unsurun gönül ve mide hoşluğu olduğunu söyledi.

Tarih boyunca insanların midelerine huzur verecek leziz yemekler üreten ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında da padişah mutfağının vazgeçilmez görevlileri olan Boluluların, bugün de sadece ülkede değil, dünyanın her tarafında leziz yemekler yaptığını anlatan Baruş, 'Bolulu aşçılar, hem ülkemiz hem de dünya insanlarının mutluluğuna katkıda bulunuyor. Bu mutluluğu bizlere yaşatan aşçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu bir taraftan tabiatın kalbi olan ve güzellikleriyle tanınan Bolu'nun ülkemizin mutfağının da kalbi olduğunu hatırlatmaları açısından çok değerli bir katkı olarak görüyorum.' diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu'nun İzzet Baysal’ın şehri, Köroğlu yiğitlerinin ve aşçılık diyarı olarak bilindiğini anımsatarak, diye konuştu:

'Mutfak günleri programı, uluslararası anlamda ikinci kez düzenlenen ve bu yıl ilk defa ilimizin manevi değeri olan İzzet Baysal'a adanmış bir program. Onun için en başta Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği başkanı ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik sayesinde Bolu'da aşçılıkla ilgili çok ciddi anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Valiliğimiz, İl Genel Meclisimiz başta olmak üzere herkesin bu konuda çok büyük destekleri var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Bolu'nun aşçılıkla bütünleştiği dev bir heykeli de Bolu'muza kazandıracağız. Bolu özel bir şehir ve İnşallah dünya şehri olacak. Bu konuda aşçılarımızın da gösterdiği duyarlılıktan dolayı onları kutluyorum.'

YEPAD Başkanı Bulut da bu yıl ikincisini gerçekleştirilen mutfak günlerine dünyanın birçok yerinden 450 aşçının katıldığını, yurt içi ve yurt dışından 100 ünlü şefin jüri üyeliği yapacağını aktardı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire müdürleri, aşçı ve vatandaşların katıldığı törende jüri üyeleri ile protokol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Protokol üyeleri daha sonra Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önünde kurulan mutfaklarda yemek yapan yarışmacılara başarı diledi.

Kaynak: AA