Suriye'de İç Savaş

Rus uçaklarının hava desteği ile Şii milislerin karadan desteklediği Suriye rejimine ait güçler, Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesine saldırdı Muhalifler saldırıyı püskürterek rejim güçlerine büyük zayiat verdirdi Muhalifler, rejim güçlerine ait bir tankı TOW füzesiyle imha etti, bir askeri de esir aldı.

Rus uçaklarının hava, Şii milislerinin de kara desteğiyle Suriye'de Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesine saldıran rejim güçlerinin, silahlı muhalifler karşısında büyük zayiat vererek geri çekildiği, bir askerin muhaliflerce esir alındığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının hava desteği ile İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de karadan desteklediği Şam yönetimine bağlı güçler, Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Handarat kampına saldırdı.

Bölgede taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, Rus uçaklarının muhaliflerin bulunduğu yerleri yoğun olarak bombaladığı, silahlı muhaliflerin ise Halep kent merkezinden gelen takviye güçlerle rejim güçlerine ait bir tankı TOW füzesiyle imha ettiği, bir askeri de esir aldığı ifade edildi.

Çatışmalarda, aralarında Şii milislerin de yer aldığı çok sayıda rejim askerinin muhaliflerce etkisiz hale getirildiğini aktaran kaynaklar, muhaliflerin rejim güçlerini bölgeden geri püskürttüğünü ve kaybedilen yerleri geri aldığını belirtti.Bu arada Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Beha el Halebi, rejim ile Rusya'nın, kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yine ihlal ettiğini aktardı.

Suriye ordusuna ait bir helikopterin bölgede muhaliflerin denetimindeki yerlere yoğun olarak saldırdığını dile getiren Halebi, ''Rejim muhaliflerin kuzey ve batıyla bağlantı yolunu kesmek istedi, fakat bunda başarılı olamadı. Muhalifler, Handarat bölgesinde rejim güçlerine büyük zayiat verdirdi.'' dedi.
Kaynak: AA