Soma Mezbahası Büyükşehir'in Denetiminde

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Soma’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Yetkili birimler ile bir araya gelen Aykurt, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Soma Mezbahası Büyükşehir'in Denetiminde
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Soma’da daire başkanlığına bağlı birimlerin çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Soma’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Aykurt’a, Veteriner İşleri Şube Müdürü Halil Erşahin, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Yıldırım ve yetkililer eşlik etti. İlk olarak Soma Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nü ziyaret eden Aykurt, Koordinasyon Şube Müdürlüğü görevine getirilen İbrahim Yıldırım’a yeni görevinde başarılar diledi.

SOMA MEZBAHASI GÖREVE HAZIR

Koordinasyon Şube Müdürlüğü ziyaretinden sonra 4 Nisan tarihinden itibaren işletilmeye başlatılan Soma Mezbaha Tesisinde incelemelerde bulunan Aykurt, “Soma ilçemizde bulunan mezbahamızda 07 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan küçük kapasiteli kesimhanelerin genel ve özel hijyen kurallarına dair yönetmelik hükümlerine göre İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından onay almak üzere çalışmalara başlanmıştır. Mezbahamızın yeni yönetmeliğe göre onay alabilmesi kapsamında yapılacak düzenlemelerin tespiti için bir komisyon kurulmuş olup Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile koordineli olarak çalışılmaktadır. Komisyon tarafından tespit edilen eksiklikleri en kısa sürede gidererek onay alma sürecini tamamlamak istiyoruz. 3 Kasım 2015 tarihinde Soma ilçe mezbahasını kiralayan işletmecinin, 21 Ocak 2016 tarihinde kira akdini tek taraflı feshetmesi nedeniyle hizmet veremiyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak onay alma sürecinde, Soma ilçesi kasap esnafı ve halkının mağdur olmaması için 4 Nisan 2016 tarihinden itibaren tekrar işletilmeye başlanmıştır. Eksiklikleri hızlı bir şekilde tespit ederek yenileme ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz” diye konuştu.

MADEN ŞEHİTLİĞİ ANITI YÜKSELİYOR

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Soma Mezhaba Tesislerindeki değerlendirmelerinden sonra Soma Maden Şehitliği Mezarlığı’nda da incelemelerde bulundu. Aykurt, yetkililerden Maden Şehitliği Anıtı’nın yapımı ile ilgili bilgiler aldı.
Kaynak: İHA