Seyitgazi Tanıtım Ofisi Açıldı

Seyitgazi ilçesindeki turizm potansiyelinin tanıtımı için Eskişehir Valiliğince hazırlanan BEBKA destekli Seyitgazi Bölgesi Turizminin Geliştirilmesi projesi kapsamında Odunpazarı Bölgesinde bulunan turizm tanıtım ofisinin açılışı yapıldı.

Seyitgazi Tanıtım Ofisi Açıldı
Odunpazarı Külliyesi yakınındaki Mucizeler Konağında yer alacak olan ofisin açılışına, Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aktaş, Anadolu’nun birçok uygarlığın beşiği olduğunu; Eskişehir ve Seyitgazi’nin ise bunda çok önemli yer tuttuğunu söyledi.

Aktaş, tanıtım ofisinin Seyitgazi’nin tanıtılmasında önemli bir işlev gördüğünü anlatarak, bu kapsamda tanıtıcı etkinliklerin yapılacağını söyledi.



Açılışla ilgili bilgi veren Seyitgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Eryılmaz ise, Seyitgazi’nin turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla Eskişehir Valiliği’nin BEBKA Kalkınma Ajansıyla yaptığı projenin sonucu olduğunu söyleyerek, Seyitgazi Kaymakamlığı ve Seyitgazi Belediyesi’nin de bu çalışmanın bir parçası olduğunu dile getirdi. Tanıtım ofisinde, Seyyid Battal Gazi, Şuca’edddin Veli ve Frig Bölgesine ait tanıtım materyalleri ve ilçe halk eğitim merkezince bölgeye ait özgün olarak üretilmiş heykel, rölyef, çini, seramik, deri ve cam eserler sergilenecek.
Kaynak: İHA