Papa Franciscus'un Midilli'ye Yapacağı Ziyaret

Fener Rum Patriği Bartholomeos: 'Semboliktir ama büyük manası olan bir buluşmadır. Göçmen kardeşlerimizin yanında kısa da olsa bulunmak istiyoruz'

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ve Atina Başpiskoposu Ieronimos ile Midilli Adası'na yapılacak ziyaretin çok önemli bir buluşma olacağını belirterek, 'Semboliktir ama büyük manası olan bir buluşmadır. Göçmen kardeşlerimizin yanında kısa da olsa bulunmak istiyoruz' dedi.

Ziyaret ve açılışlar için Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine gelen Bartholomeos, Tepeköy Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı.

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris, Kuzey Yunanistan'ın Serez Metropoliti Theologos ve Gökçeada Metropoliti Krilyos Yorgi Dragun'un da katıldığı ayinin ardından Bartholomeos ve beraberindekiler, kilisenin arka bahçesindeki alana fidan dikti.

Daha sonra Gökçeada Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerine çeşitli hediyeler veren Bartholomeos, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek hafta Papa Franciscus ve Atina Başpiskoposu Ieronimos ile Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu ziyaretin çok önemli olduğunu dile getiren Bartholomeos, şunları kaydetti:

'Pek yakında, 1 hafta sonra Midilli Adası'nda Papa Hazretleri ve Atina Başpiskoposu ile birlikte hep beraber bir buluşmamız olacak. Çok önemli bir buluşma olacak. Semboliktir ama büyük manası olan bir buluşmadır. Göçmen kardeşlerimizin yanında kısa da olsa bulunmak istiyoruz. Onlarla öğle yemeğini yiyeceğiz, dertlerini dinleyeceğiz ve böylece bütün dünyaya bir mesaj vermiş olacağız. Hepimiz, üçümüz de birer kısa konuşma yapacağız. Daha sonra deniz kıyısına gidip, Ege Denizi'nde boğulan kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Böylece eminiz ki medya vasıtasıyla bütün dünya kamuoyu duygulanmış olacaktır. Çok önemli, sembolik ve manidar bir buluşma olacaktır.'

Patrik Bartholomeos, okul açılışı sırasında haber yapan AA muhabiri ve yöneticilerine de teşekkür ettiklerini söyledi.
Kaynak: AA