Ameliyat İzi Tarih Oldu

Tek kesiden laparoskopik cerrahi ile artık bir çok ameliyat göbek deliğinden gerçekleştirilebiliyor. Bu ameliyat sayesinde ise hastanın vücudunda hiç bir iz kalmıyor.

Ameliyat İzi Tarih Oldu
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nazım Güreş, Tek Kesiden Laparoskopik Cerrahi (S.I.L.S) yöntemi hakkında bilgiler verdi. Bir çok vatandaşın henüz bu ameliyat yönteminden haberi olmadığını söyleyen Güreş, safra kesesi, apandis, obezite ve tümör ameliyatlarının artık ameliyat izi olmadan daha konforlu hale geldiğini ifade etti.

Göbek deliğinden yapılan ameliyatla bir çok hastanın hem ameliyat izinden kurtulduğunu hem de estetik açıdan bir kayba uğramadığını dile getiren Güreş, "Bu ameliyatlar tek delikten laboroskopik ameliyatlardır. Bu yöntem dünyada son senelerde uygulanmaya başladı.

Genelde doğal açıklıklar kullanılıyor. Göbek deliğinden ameliyat yapılabiliyor. Biz de burada göbek deliğinden ameliyatları yapmaya başladık. Bu yöntemle pek çok karın içi ameliyat yapılabilir. Laporoskip cerrahi beceri gerektiren bir ameliyat türü. Çünkü çalışma alanı kısıtlı olur. Göbek deliğinden yerleştirilen port denilen alet vasıtasıyla ameliyat gerçekleştiriliyor" dedi.

Tek Kesiden Laparoskopik Cerrahi yöntemi ile göbek deliği kullanılarak, safra kesesi, apandis ve obezite ile hatta tümör ameliyatının bile yapıldığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nazım Güreş, "Ameliyat sonrasında da hastada hiç iz kalmıyor. Kesiği göbek deliğinden yaptığımız için dışarıdan hastanın karnında hiç bir şey kalmıyor. Bu da dünyada izsiz cerrahi olarak anılıyor" dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Erol ise, 20 yıl önce bu tür ameliyatların açık şekilde yapıldığını ve büyük bir yara oluşturduğunu söyledi.



Laparoskopik Cerrahi ile teknolojilerin devreye girdiğini ifade eden Erol, "Yani kapalı cerrahi dediğimiz teknolojiler devreye girince ameliyatlar dört delikten, daha sonraki yıllarda da üç delikten şimdi ise son 4-5 yıldır tek delikten yapılmaya başladı.

Son derece konforlu ve hastalarımız da çok memnun" şeklinde konuştu.

"AMELİYATTAN ÇOK MEMNUNUM"

Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr Nazım Güreş ve Op. Dr. Mustafa Erol tarafından bu yöntemle safra kesesi ameliyatı olan 45 yaşındaki Gülser Aksoy ise uygulamadan son derece memnun olduğunu söyledi.

Ameliyat sonrası açıklamada bulunan Aksoy, "Hiç ağrı hissetmiyorum şu anda. Safra kesesi rahatsızlığım vardı 5 aydan beri. Hastanede yattım 3 gün. Bandırma’ya gittim. Orada ’ameliyat olacaksın’ dediler. Sonra buraya geldim. Rahat bir ameliyat oldu. Şu an hiç bir ağrım ve acım yok" dedi.

Kaynak: İHA